Цветови палитри

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да направя, когато натискам клавиша Alt , избрания цвят ми се явява долното квадратче вместо горното в лентата с инструменти?

  Krum:

  Когато натискам клавиша Alt , избрания цвят ми се явява долното квадратче вместо горното в лентата с инструменти. Налага се всеки път да натискам Х за да ги сменя. Как да настроя така че избрания цвят да е отгоре.

  Patato:

  Da

  Росица Грънчарова:

  Избрали сте по погрешка долния цвят за основен. За да коригирате това погледнете панела Color горе в дясно. Там виждате двете квадратчета на преден и заден цвят. Кликнете върху предния и би трябвало да видите сив контур около него - това означава че този цвят е избран за основен.

 • Галина:

  Много добре се е получило! :)

  Виолета Тошева:

  Много красиво и изпипано. :)

  Ina:

  Благодаря ви! :) :)

  Patato:

  Krasivo

  Десислава Малджанова:

  Добре е, но е хубаво да пробваш текстурата в режим за смесване screen mode, overlay, soft light, hard light. Така стои общо затъмнено. Multiply според мен е по-добър за рисуване на сенки. Текстури е добре да се прилагат в режими за смесване на светлината. Soft light e особено подходящ, но може да се пробват и другите в конкретни случаи. Също така художниците които често използват Photobashing съветват да се рисува мъничко отгоре, като се изявяват светлините и сенките в малките детайли на разпръснати места за да се получи не толкова компютърен а малко по-художествен ефект.

 • Може ли да...?

  Rumen Gotsev:

  Може ли да споделя - палетите и моето цвете?

  Patato:

  Da