Демонстрация pen pressure и четки

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кои отметки в панела на четки се включва pen pressure? 
Shape Dynamics
Shape Dynamics, Transfer
Spacing
 
Кой е съкратения клавиш за отваряне панела на четките? 
F5
Ctrl+F5
F3

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да получа гладка линия?

  Ке-ке:

  Здравейте,при зададен spacing 1% и след повтаряне на всички посочени стъпки и настройки,продължавам да получавам подобни назъбени линии и кръгове.На какво би могло да се дължи това? Таблетът,който използвам е One by Wacom.

  Neda:

  Здравейте! В полето с настройки за отметката Shape Dinamics проверете дали опцията Size Jitter е на 0%, възможно е тя да създава този ефект при четката. Angle Jitter също трябва да е на 0% с control - Off, Roundness Jitter - също 0% с control - Pen Pressure. Minimum Roundness e нa 100%, а Minimum Diameter 0%.

  Ке-ке:

  Оказа се,че драйверите са проблемът.Смених ги с по-стара версия и проблемът изчезна.Благодаря :)

  Neda:

  Супер! Драйвера понякога, да не кажа доста често създава проблеми също. Усетите ли, че нещо не е наред, и не може да се оправи чрез настройки, сложете нов драйвер, или рестартирайте настоящия.

 • Neda:

  Здравей Юрий! Можеш ли да си малко по- конкретен, относно проблема, за да намеря и аз начин да помогна. В каква ситуация четката не променя размера си? Каква четка използваш? Имаш много начини да промениш размера на четката, ако натиснеш десен бутон на мишка, или писалка на таблета - малкото меню за настройка на четки отваря ли се? Същото и за маркирането на листа. Как точно се опитваш да го маркираш? Можеш да ми изпратиш скрийншот на имейла ми - nedamalceva@yahoo.com, ако тук не ти се получава. Ще се радвам да помогна!