Надстройване (ъпгрейд) на macOS

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се надстройва операционната система?
Като се изтегля новата версия от App Store
Получаваме я по имейл
Като я свалим от торенти

Въпроси и отговори

 • Може ли паролата на  Apple ID и на компютъра да е една и съща?

  Доротея Ботева:

  Може ли паролата на Apple ID и на компщтъра да е една и съща?

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Да, може да сложиш едни и същи пароли.

  Доротея Ботева:

  Много благодаря! Минах 3 модула и 2-3 неща не ми се получават. имам нужда от съдействие. Едното е при инсталация на sophos ми даде компютърът е в риск. Седи в червено. Дадох enable на предложените функции - не се промени. Какво да направя.

  Доротея Ботева:

  Второто: при apple menu- system preference - не излизат възможностите , а излиза icloud, където съм заела 4,8 от 5 GB и ми предлага да си закупя още пространство, а не съм сигурна как да го разчистя, със сигурност не всичко ми трябва. Къде е i cloud drive и въобще кое е правилно да направя

  Доротея Ботева:

  и трето : mission control - гледах го 5 пъти. Обичам бързите клавиши/ и преди в windows ги ползвах/ , но с кои клавиши го визаулизирам, ако трябва всеки път с мишката да ходя в dock и да го стартирам, не е бързо. Нещо пропускам?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Доротея.

  Страхотно е че гледаш с интерес уроците и преминаваш през всички упражнения и имаш въпроси - тове определно означава че гледаш доста внимателно уроците.

  Препоръката ми е обаче всички тези въпроси описани тук в темата да ги зададеш като отеделни теми, под съответните уроци. Практиката тук във форума е показала, че когато зададеп даден въпрос като отделна тема под съответния урок, въпроса е видян от автора на курса, което е мнгоо важно защото той знае най-доброто решение в повечето случаи :), самият върпос се вижда от повече хора, което спомага те да дадат по-добър отговор и най-важното за мен помагаш на други хора които когато видят въпроса ти и видят отговора и те са имали същия казус веднага ще си отговорят ;) . Така че съм сигурен че задавайи въпрос под уроците, то Радо Георгиев ще ти върнне отвогор или пък някой друг участник от форума

 • Защо не се ъпгрейдва сам?

  Mariya Ivanova:

  Защо не се ъпгрейдва сам ?