Trezor инсталация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред
Инсталация и изпробване на приложенията

Тест за преминаване към следващия урок

 
Къде се съхраняват парите ми, докато използвам хардуерен портфейл?
В софтуера на компютъра
В хардуерния портфейл
В блокчейна
В паметта на компютъра
 
Кое от изброените няма да компрометира сигурността на частните ключове в Trezor хардуерния портфейл?
Да изтрия устройството и да въведа бекъп фразата със стандартния механизъм, въвеждайки думите през клавиатурата на компютъра.
Да снимам бекъп фразата на телефона си.
Да използвам устройството в злонамерен сайт на публичен компютър в Интернет кафе.
Да въведа бекъп фразата си в приложения, които имат Trezor в името.

Въпроси и отговори

 • Какво е блокчейн, биткоин и как всичко това е свързано в света на крипто технологии?

  Peter:

  Това е краткото описание на курса. Смятах, че курсът ще бъде за незапознати и ще бъдем запознати подробно поне с блок-чейн технологията, но това не излезе така. От Википедия научавам повече неща, отколкото от тук. От поднесения до сега материал се предполага натрупани до момента значителни знания и умения и курсът един вид надгражда и усъвършенства. За съжаление нямам тези познания и този урок ме извади от курса, съжалявам, имах други очаквания.

  Peter:

  Казано по американски, курсът не е beginner-friendly.

  Веселин:

  Здравей, съжалявам, че не е бил достатъчно ясен. Всеки закупил курса, може да си получи парите обратно, ако не му е свършил работа. Материала е доста сложен и нов, отнел ми е лично доста месеци разучаване и дефакто информирам за неща, които все още много малко хора знаят. Това в момента е ценното на курса. Направих цял graph с всички теми и ги навързах, за да видя кое от кое зависи, написах и сценарии на уроците, но и това реално не върши работа на 100%. За да стане 'гладък' и да не изисква човек да направи собствено проучване на изникващи в главата му въпроси, то трябва обучаващите се да задават въпросите под уроците и аз да допълвам информацията тук във форума или да добавям към видеата. Къде точно имахте пропуски?

  Peter:

  Имам абонамент и реално не губя пари, за това нямам претенции. По-скоро ми липсва предварителна информация за курса, за хора с каква подготовка е подходящ курса и какво трябва предварително да знаят и с какво да разполагат като техника, примерно хардуерен wallet и вероятно и други неща, за да преминат пълноценно курса. А и можеше да бъде подготвен допълнителен материал във вид на презентациии и други материали с определения на основни понятия, линкове към полезни материали. Ето например Бенчмарк академия казват - "Обучението е подходящо за начинаещи трейдъри за хора без опит." - www benchmark bg Там предлагат безплатен курс, след който участникът решава дали да продължи. При вас първият модул върши нещо подобно, но малко по-завоалирано, там усетих, че всъщност нямам нужната подготовка. А при Trezor и появата на хардуерния уоллет вече бях сигурен :)

  Веселин:

  Нарочно започваме с теория и математика и нелесни неща :) Целта на курса не е да покаже как да 'нацъкаме' нещата или да го минем повърхностно. Това рано или късно, това ще доведе до потребителя да загуби всичката си крипто валута.

  За да боравим с тези неща в следващите 10 години си трябват солидни знания и всичко да е ясно как работи в дълбочина. След време ще са по-лесни. Хардуерните портфейли ще са вградени в телефоните и всеки ще може да ги ползва по-сигурно. За сега е абсолютно задължително е човек да прави собствени проучвания и ако иска да го научи с курсове, да мине няколко курса от различни автори. Не само за да разбере нещата по-добре, а за да ги свери. Не трябва да се вярва на един източник - това дефакто е слогана на блокчейн. Начинът по който работи всичко - децентрализирано, премахва възможността да има един авторитетен източник на информация. Всеки събира информация от мрежата, която реално е интерпретация на кода и интерпретация на визиите на хилядите хора движещи блокчейн вселената от блокчейн екосистеми. Маркетинг материалите реално трябва да се променят, ако са подвеждащи. Те реално са колаборация между автора и маркетинг отдела. Благодарим Ви за забележката.

  Pavlina Dushkova:

  Бих искала да използвам възможността и да изкажа адмирациите си относно съдържанието на курса, и по-специално и най-вече изключително подробните обяснения за инсталацията и работата с електронните портфейли. Малко хора в България изобщо имат такива устройства, и биха обяснили работата с тях в такива детайли ... Информацията относно децентрализираните борси и връзките между отделните структури също ми беше супер полезна, и ще я гледам отново. Относно сложността на курса, не мисля че в момента има начинаещи и напреднали в тази сфера. Всичко се случва и развива сега на момента и главоломно. Все едно да очаквате курс за начинаещи в елетронната търговия през 1990 год, когато Амазон още не е създадена. Сравнението с Бенчарк също не мисля, че е удачно. Не съм гледала видеата, но доколкото съм запозната в безплатния курс обясняват как да търгувате на един доста стар, утвърден и регламентиран пазар, използвайки тяхната платформа срещу комисионна. Поправете ме, ако греша :)

  Веселин:

  Имаше въпрос "Откъде да купя хардуерен портфейл", който се опитах да извадя в нова тема, но изтрих. Най-добре е да се закупят от оригиналните сайтове https://www.ledger.com/ Допълнително в самото устройство има защита срещу злонамерени физически посредници.

  Pavlina Dushkova:

  Благодаря много! :)

 • Може ли да дадете мнение за ПейПал

  Цветелин Павлов:

  Здравейте,

  Днес видях, че ПейПал предлагат директно закупуване през тях на биткойн и етериум, както и портфейл при тях. Тъй като аз не искам да търгувам с тях а само да си купувам срещу левове и евентуално при подходящи цени да ги продавам срещу левове, това дали би била добра опция? Пишеше, че от една страна не може да изкараш валутата от тяхният портфейл, но от друга, че те гарантират напълно за сигурността му изцяло, а това звучи добре. Какво е вашето мнение и информация относно предлаганата от тях услуга?

  Благодаря.

  Иван Цукев:

  В Paypal не може поне за сега да си изтеглиш крипто валутите. Трябва да ги продадеш примерно в долари и може да си изтеглиш доларите. Това е голям минус според мен и за това не бих ги ползвал. Ползвайте някоя от големите борси, които са доказани с времето - Coinbase, Kraken, Binance.

 • Какъв курс е този? 

  Гинка Младенова:

  Не прави добра реклама на aula. Толкова бързо говори преподавателя, че нямаш възможност да свържеш словото със схемите. И толкова дълга тема ? Преподавателят трябва да се обучи кака да преподава.

  Maria:

  Здравей, Благодаря за обратната връзка. Ще обърнем внимание при следващите обучения. Можеш да настройваш скоростта на видеото, според твоето темпо: Стремим се да представяме кратки уроци, но в редки случаи може да попаднеш на по-дълъг урок. Понякога темата може да обхваща много стъпки и разяснения, които да не позволяват по-кратко видео.

  Гинка Младенова:

  Благодаря Мария!