Trezor инсталация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Инсталация и изпробване на приложенията

Тест за преминаване към следващия урок

 
Къде се съхраняват парите ми, докато използвам хардуерен портфейл?
В софтуера на компютъра
В хардуерния портфейл
В блокчейна
В паметта на компютъра
 
Кое от изброените няма да компрометира сигурността на частните ключове в Trezor хардуерния портфейл?
Да изтрия устройството и да въведа бекъп фразата със стандартния механизъм, въвеждайки думите през клавиатурата на компютъра.
Да снимам бекъп фразата на телефона си.
Да използвам устройството в злонамерен сайт на публичен компютър в Интернет кафе.
Да въведа бекъп фразата си в приложения, които имат Trezor в името.

Въпроси и отговори

 • Какво е блокчейн, биткоин и как всичко това е свързано в света на крипто технологии?

  Peter:

  Това е краткото описание на курса. Смятах, че курсът ще бъде за незапознати и ще бъдем запознати подробно поне с блок-чейн технологията, но това не излезе така. От Википедия научавам повече неща, отколкото от тук. От поднесения до сега материал се предполага натрупани до момента значителни знания и умения и курсът един вид надгражда и усъвършенства. За съжаление нямам тези познания и този урок ме извади от курса, съжалявам, имах други очаквания.

  Peter:

  Казано по американски, курсът не е beginner-friendly.

  Веселин:

  Здравей, съжалявам, че не е бил достатъчно ясен. Всеки закупил курса, може да си получи парите обратно, ако не му е свършил работа. Материала е доста сложен и нов, отнел ми е лично доста месеци разучаване и дефакто информирам за неща, които все още много малко хора знаят. Това в момента е ценното на курса. Направих цял graph с всички теми и ги навързах, за да видя кое от кое зависи, написах и сценарии на уроците, но и това реално не върши работа на 100%. За да стане 'гладък' и да не изисква човек да направи собствено проучване на изникващи в главата му въпроси, то трябва обучаващите се да задават въпросите под уроците и аз да допълвам информацията тук във форума или да добавям към видеата. Къде точно имахте пропуски?

  Peter:

  Имам абонамент и реално не губя пари, за това нямам претенции. По-скоро ми липсва предварителна информация за курса, за хора с каква подготовка е подходящ курса и какво трябва предварително да знаят и с какво да разполагат като техника, примерно хардуерен wallet и вероятно и други неща, за да преминат пълноценно курса. А и можеше да бъде подготвен допълнителен материал във вид на презентациии и други материали с определения на основни понятия, линкове към полезни материали. Ето например Бенчмарк академия казват - "Обучението е подходящо за начинаещи трейдъри за хора без опит." - www benchmark bg Там предлагат безплатен курс, след който участникът решава дали да продължи. При вас първият модул върши нещо подобно, но малко по-завоалирано, там усетих, че всъщност нямам нужната подготовка. А при Trezor и появата на хардуерния уоллет вече бях сигурен :)

  Веселин:

  Нарочно започваме с теория и математика и нелесни неща :) Целта на курса не е да покаже как да 'нацъкаме' нещата или да го минем повърхностно. Това рано или късно, това ще доведе до потребителя да загуби всичката си крипто валута.

  За да боравим с тези неща в следващите 10 години си трябват солидни знания и всичко да е ясно как работи в дълбочина. След време ще са по-лесни. Хардуерните портфейли ще са вградени в телефоните и всеки ще може да ги ползва по-сигурно. За сега е абсолютно задължително е човек да прави собствени проучвания и ако иска да го научи с курсове, да мине няколко курса от различни автори. Не само за да разбере нещата по-добре, а за да ги свери. Не трябва да се вярва на един източник - това дефакто е слогана на блокчейн. Начинът по който работи всичко - децентрализирано, премахва възможността да има един авторитетен източник на информация. Всеки събира информация от мрежата, която реално е интерпретация на кода и интерпретация на визиите на хилядите хора движещи блокчейн вселената от блокчейн екосистеми. Маркетинг материалите реално трябва да се променят, ако са подвеждащи. Те реално са колаборация между автора и маркетинг отдела. Благодарим Ви за забележката.