Aragon - набиране на средства с crowdfunding

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред
Набираме средства в децентрализираната организация

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя е най-често срещаната практика до момента на екипите, правещи ICO (Първоначална продажба на койни)?
(1) Събери милони. (2) Плащай дребни заплати на аматьор разработчици, колкото да изглежда, че се върши нещо. (3) Зарежи проекта и направи още едно ICO.
Събери много пари и ги дай на топ специалисти, за да свършат работата.
Събери парите в DAO с умни договори, в което средствата се освобождават на периоди с гласуване от инвеститори, само след постигане на определени резултати.
(1) Събираш екип от специалисти. (2) Разработваш работещ прототип. (3) Правиш ICO.
 
Кое е вярно за ICO (Първоначална продажба на койни) - още наричано DAO (fundraising) набиране на средства?
Повечето ICO-та са добра инвестиция.
Тъй като е сложно е да се направи, ако някой успее, значи разбира много и има голям екип от специалисти.
Ако има слаб екип, колкото и пари да се налеят и ресурси да се съберат, ICO-то няма да успее да изгради нещо, с което да възвърне парите на инвеститорите си.
Ако добра една идея събере достатъчно много пари, то основателите на организацията със сигурност ще съберат екип от супер топ специалисти, които да я реализират.

Въпроси и отговори

 • Каква платформа е Арагон - само за тестване ли е? 

  Zenny:

  Здравейте! Арагон е платформа за създаване на реална организация ли? Или е само за тестване? Вие така приятно обяснявате, че всичко изглежда като игра :) Ако е за създаване на реална организация, то този фъндрейзър, който създадохте също е реален, но доколкото разбрах членовете имаха тестови DAI и след като единият преведе от тях, то тогава въобще това реално финансиране ли е. Ако някой финансира кампанията, как разбирате кое е реално, кое е тестово?

  Веселин:

  Здравей, благодаря за въпроса :) Арагон платформата е за създаване на реална децентрализирана организация. Аз просто използвам тестовата мрежа, която работи по същия начин както и главната мрежа, с разликата, че парите в тестовата нямат стойност.

  Цялата тестова мрежа (виртуален компютър), заедно с умните договори и крипто валута в нея, са тестови. Тоест, крипто валутата в мрежата не е частично тестова, частично реална. В тестовата мрежа, няма валута която има стойност. Така моята организация не може да получи крипто валута със стойност. Ако бях платил ~ 1000$ за регистрация в главната мрежа, щеше всичко да изглежда по същия начин и щеше да може някой да инвестира крипто валута с реална стойност.

  Сега, това колко е "реална" организацията според държавата е друг въпрос. За момента съда не признава децентрализирани организации за организации въобще. Изключение е щата Wyoming, където вече има закони и се признават за организации.

  На мен лично ми беше интересен този сайт https://decentralizedlegalsystem.com/law/ но трудно ще го преразкажа.

  Накратко:

  1) За момента, децентрализираните организации могат да притежават крипто валута, но не могат да притежават собственост в реалния свят, като примерно имоти и банкова сметка. Съдилищата няма да им го признаят.

  2) Собствениците на децентрализираната организация, не са защитени от "Limited Liability Act 1855." Тоест, "дружество с ограничена отговорност" в което собствениците носят отговорност с размера на капитала.

  3) Най-вероятно скоро ще може да се регистрира нещо като DAO офшорна фирма в някоя държава, която го разрешава законно и така, съдилищата по цял свят ще я признават за организация / юридическо лице.

  Zenny:

  Много, много интересно! Много благодаря за отговора!