Kraken - борса

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя от изброените опции НЕ е възможна за централизираните борси?
Не могат да избягат с парите ми, защото е незаконно или технически невъзможно.
Парите ми се намират в техния крипто портфейл, а не в моя.
Обикновенно в тях може да си купим крипто валута по най-добрия възможен курс.
Може да направим поръчка за покупка на крипто валута на 50% от стойността на курса в момента и да я оставим в системата с месеци, докато цената стигне до това ниво и има продавач.
Могат да се правят всевъзможни незаконни или мошенически схеми с парите ми, докато са в тях. Като примерно да търгуват с крипто валутата ми, без мое разрешение.

Въпроси и отговори

 • Как се вижда по-високата такса в Кракен?

  Цветелин Павлов:

  Здравейте,

  Казвате, че в симпъл екрана таксата е по-висока от екрана за про. Но в екрана на про аз не видях къде е изписана таксата за транзакция. Имаше ли я някъде и от къде се разбира колко е? Освен това казвате, че при продажба на лимитирана поръчка на по-ниска цена таксата ще е по-малка от маркет поръчката. Къде мога да видя таксите и за двете?

  Благодаря.

  Веселин:

  В сайта на кракен пише колко са таксите. Едните такси са "maker" а другите "taker". Тоест когато правиш limit поръчка, ти си maker. https://support.kraken.com/hc/en-us/articles/360000526126-What-are-Maker-and-Taker-fees- 0.16% Maker (на стандартни двойки)

  Иван Цукев:

  @Цветелин Това е малко overkill според мен и за прохождащи в криптото няма нужда да се влиза в такива детайли.

  Цветелин Павлов:

  Ами аз исках да разбера колко е голяма разликата между пазарна и лимит. Аз ще използвам 90% пазарни поръчки, но от време на време и ще залагам по някоя лимитирана на далечно разстояние при големи колебания.