Уебинар

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Проведох този уебинар “на живо” пред група хора, които не са били на мой курс.

Сега предлагам запис от уебинара (един час и двадесет минути) само на ВИП групата.

Темите от уебинара са дискутирани до голяма степен в курсовете AutoCAD Формула. Въпреки видеото подолу е едно много добро обобщение на курсовете и е много полезно да се прегледа за припомняне на най-важните и най-полезните неща.

Въпроси и отговори

 • Защо някои хора правят всички щриховки в отделен слой?

  Антони Радованов:

  Много често съм го виждал в чужди чертежи, аз лично не го правя така. Какви са преимуществата всички щриховки да са в един отделен слой?

  Краси Кръстев:

  Здравей, може би по - лесен контрол ако са еднотипни щриховките, но пък трябва да им се контролира видимостта, цвета, прозрачността и други характеристики и когато са в отделни слоеве това би ставало по - бързо само чрез промени на ниво слой... поне аз така си мисля .

  Венелина Борисова:

  Здравейте! Относно щриховките, аз лично ги правя в отделен слой, за да могат бързо да бъдат изключвани. Щриховките обикновено се правят заради окончателното предаване. В процеса на работа, ако имаме много щриховани обекти, могат само да попречат на видимостта. Освен това винаги давам на този слой линията при разпечатване да е тънка, за да не се натрапват при разпечатването.

  Нели Кънчева:

  Нас така ни учат на лекции съвсем в началото.

  Петър Първов:

  В един черно-бял чертеж (плотиран в черно бяло или нюанси на сивото), щриховките могат да бъдат с еднакъв цвят, дебелина на линията, прозрачност и пр., като се различават по растер и мащаб. И както казва колежката по-горе, лесно се изключват.