Е-Книга "21 малко известни, но много полезни команди в AutoCad"

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм

Въпроси и отговори

 • Защо TCOUNT, не работи при селектиране на обектите?

  Dimiter Sapundjiev:

  Защо TCOUNT, при мен неработи, селектирам обектите, но ми изписва селектирани обекти 0, каква е причината?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Димитър.

  Може ли да покажеш снимка с това което селектираш. Пробвай да приложиш командата само за 2,3 текста.

  Имаш ли инсталиран Express tools, за да имаш и смата команда?

  Dimiter Sapundjiev:

  Това нищо се получава :) http://aula.bg/u/MzE0NTc3NjY0Ng

  Краси Кръстев:

  Здравей, Dimiter.

  Благодаря за видеото, с което показваш какво точно правиш.

  Проблема идва от обектите, TCOUNT е команда с която може да преномерираш текст, ако той представлява число и искаш да имаш ппоследователна номерация и не ти се пише и внимава да не пропуснеш някое число.

  Например на редицата 1, 1 , 1, 1 показа на снимка 1, ако и приложа Tcount чрез последователно избиране на обектите (текста ), и избиране на Overwrite функцията на TCOUNT следва да я направя 1,2,3,4 (снимка 2).

  Снимка_1

  Снимка_2

  TCOUNT е команда само за текстов обект, за окръжностите следва да ти изписва че не е селектиран обект, т.к. обекта окръжност не е обект върху който може да се приложи TCOUNT.

  Dimiter Sapundjiev:

  Благодаря! Неразбиране от моя страна, основната функция на командата. Искаше ми се да мога да селектирам и да преномерирам, толкова лесно, но явно такива фунции не са внедрени в самата програма все още. Хубав и ползотворен ден!!!

  Краси Кръстев:

  Да няма вграден директна команда, но ако искаш да вмъкваш текст и да номерираш даден обект с този текст, може да стане с LISP програма .

  Каква точно е релана ситуация при теб, какви точно обекти искаш да номерираш последователно - блок или каквито и дабило обекти, сподели за да видя дали имам подходящ лисп които да сподели и да ти свърши работа.

  Dimiter Sapundjiev:

  Примерно, имам блок, който се повтаря, съдържа два или повече атрибути, един с името, което бих променил и други, които съдържат някаква друга информация, която неискам да променям. Незнам дали съм конкретизирал и представил достатъчно точно търсеният ефект?. Благодаря!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Dimiter.

  Разбрах какво имаш предвид и мисля че имам нещо подходящо.

  За целта, ако мога да те помоля ако имаш възможността да ми изпратиш блока и КОЙ точно атрибут искаш да променяш ( дали е номер който искаш да е последователен, дали искаш да променяш атрибутна информация с нещо което да е константно или променливо или пък искаш са числа например 45/25/63 и искаш от тях да извадиш констанстно число например 20... ) и ще видя кое би било най-удачно. Имейла ми е kr_krastev@abv.bg .