Защо да работим със Civil 3D ?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какъв вид проектиране е предназначен AutoCAD Civil 3D ?
Инфраструктурно
Дизайн
Фабрики, производствени цехове
 
Коя версия на AutoCAD Civil 3D е използвана в курса ?
2015
2014
2013

Въпроси и отговори

 • Къде бъркам?

  :

  Здравейте, първо да се извиня че задавам тук въпроса ма се чудех към кое видео и реших да е тук. Опитвам се да направя по искане на надзора на един обект виазулизация в 3D на заснети тръби в пространството тъй като се преплитат. Проблема ми е следния - чертая 3dpolyline но на част от линиите не ми взима заснетата кота. Първите ми тръби (pipe) ми станаха супер но на следващия ден 3dpolyline не възприема котата от точката и съответно и pipe се забива на нулата при изчертаването на новата група от точки. Къде може да ми е проблема? Благодаря предварително...

  Георги Табаков:

  Използвай "features" линии.

  :

  Ще пробвам мерси, мислех че с 3d полилиния ще е добре да пробвам за да задам като материал тръби. Благодаря пак и пропуснах МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!!!!!

  Георги Табаков:

  След като ги свържеш ги разгради с "Explode". Получаваш 3d polyline. 
  Благодаря! Успешна и щастлива 2016 г.!

  Илия Маринов:

  В момента се разработва модула за Pipes и се надявам да отговоря на въпроса ти чрез него.

  :

  Ок, Благодаря предполагам и бонус модула за който писахте преди го разработвате и предполагам ще е много интересен за нас. Аз разбрах къде ми е грешката и да споделя при вкарване на точки и не е сложен тик на "Do elevation adjustment if possible" линиите не приемат котата на точката и остават с кота нула, когато е отметнато линиите приемат котите на точките в Ленда е същото но там е дава се "аctual elevation"

  Димитър:

  Работя като геодезист в пътното строителство.

  :

  Здравейте, инж. Маринов предполагам двата урока в бонус модула не са това за което писахте по - горе? Ако има още модули или курс с нови тънкости и хитрини с допълнително заплащане го очаквам предполагам не само аз. Изчертах си тръбите, но давам им "Null Structure" но пак ми слага кълбо или квадрат тъй като пробвах различни варианти на тръба и нещо не мога да и сменя диаметъра. Фючър линията ми е цяла, но тръбите стават на парчета от точка до точка. Предполагам в курса има ВиК специалисти и ако знаят, как да се получат нещата Моля за помощ за да си довърша екзекутива на нагнетателни PE тръби които се преплитат в пространството и Възложителя иска да му ги онагледя тъй като са вече под земята. Благодаря!!!