Създаване на отчети за геометрията на осите

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да извличаме трасировъчни данни за проектна ос в полярни координати ?
Civil Design извлича само трасировъчни данни в правоъгълни координати
Чрез копиране на данни за геометрията на проектната ос от панорамния прозорец
От Toolspace->Toolbox->Reports Manager->Alignment->Stakeout Alignment Report

Въпроси и отговори

 • Може ли да се променят параметрите на рапортите?

  Rosen Dimitrov:

  Например PI Station Report - направлението да е в градуси?

  Владимир Кацаров:

  Репортите се правят на база на стиловете на етикетите,които си създал. Ако там е в градуси, то и в репорта ще е в градуси.

 • Как да се експортне репорт на определени растояния?

  :

  Здравейте, имам следния казус трасираме тръба по проект, като дании по нивелета са следните - хектометража е от 1.32, 7.32, 17,32, през 10м кратно на .32, след това да друг метраж после пак на .32 и т.н. до 717.32. Та въпроса ми е, как да изкарам репорт на трасировъчни данни на определени растояния по остта? В ленд може да се изчертаят като се вкарат през ред по остта по километраж, но тук не го открих, как да го сътворя. Благодаря предварително!

  Георги Табаков:

  Пробвай следните стъпки описани в: https://www.youtube.com/watch?v=f0ZF3KFWT6s

  :

  Благодаря,до това достигнах и аз само, че аз искам да извадя репорт на конкретни разстояния, а не през някакъв инкремент. Просто често ми се случва напоследък да се занимавам с нестандартни неща :( , но това ни усъвършенства. В ленд си ги изчертавам, като писани профили по остта - create poits_aligments - station/offset нареждам ги през ред и получавам координати където ми трябва по километраж. И тук го има този вариант но не става през ред, а веднъж през ред после през два и автоматиката се загубва и затова търся варианти. Някой пътен инженер може да ги знае тези тънкости на civil.

  :

  Да се похваля открих го тук е - create points alignments - import from file и си избирате начина на подреждане на файла според това, което ви трябва, надявам се да съм бил полезен и на друг, който го търсеше като мен. Нестандартните задачи ни водят до прогрес и нови знания Успех :)