Изчертаване на напречни профили

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем автоматично да подредим профилните изгледи по мащаб и размер на листа ?
Посредством помощника за генериране на напречни профили , чрез опцията "представяне" (Production) от раздела за местоположение на напречните профили (Section Placement)
Посредством помощника за генериране на напречни профили , чрез опцията "чернова" (Draft) от раздела за местоположение на напречните профили (Section Placement)
Настройваме и подреждаме напречните профили в Layout-а един по един на ръка

Въпроси и отговори

 • Може ли да приложите друг начален файл?

  Нели Василева:

  Здравейте,приложения файл _start към урока, съдържа вече построени напречни профили, а самия урок е как да се изчертаят напречните профили. Бихте ли приложили файл без изчертани профили.

  Краси Кръстев:

  Здравей, благодарим за обратната връзка, вижте сега дали всичко е наред с стартовия файл.

  Нели Василева:

  В новия стартов файл вече няма изчертани напречни профили, но стигайки до секцията Section Display Option на помощника за създаване на напречни профили в полето Select Sections to draw: са изобразени Corridor -1 и Corridor - (1 )-Road -FG, вместо показаните в урока Тeren i Coridor -(1), както е във видео урока, поради което не се получава същия резултат, както е в упражнението.

  Иван Цукев:

  Нели, всичко ОК ли е вече или имаш нужда от още помощ?

  Нели Василева:

  Да всичко е ОК!

  инж. Петър Петров:

  При мен не се получава. Всъщност няма как да се получи, защото и стария и новия стартов файл са абсолютно еднакви и не подлежат на редакция. Онова, за което пише колежката си е същото. Повърхнината "Teren" - липсва.

  инж. Петър Петров:

  Май намерих решението. - Маркирате една профилна линия; - С десен бетон избирате: Sample Line Group Properties ...; - От диалоговия прозорец, който ще се отвори натискате бутона: Sample more sources ...; - В новото прозорче: маркирате "Corridor - (1)" в дясната част и го изтривате с бутона "Remove". В лявата част маркирате "Teren" и го добавяте вдясно с бутона "Add"; - Потвърждавате ОК, още един път ОК и можете да продължите да работите със същия файл.

 • Nedko:

  Предполагам, защото имаме надвишение и или уширения в най-добрия случай и трябва да зададем на кодовете на напречния профил константа или да няма такива предполагам.

 • Защо при Data Bands...

  Женя Иванова Желязкова:

  елементите, които трябва да имаме в антетката ги няма като опция на "Select band set:" Трябва ние да си ги създадем, както е показано в Модул 5 ли?

 • Може ли да направя огледални напречни профили ?

  Симона:

  Може ли при вече изчертани напречни профили да им се смени посоката? Т.е. да бъдат огледални.

  Юлия Маринова:

  Здравей, след като направиш профила, маркираш и десен бутон и избираш Edit Profile View Style в таб Graph (1) имаш Profile view direction и сменяш посоката на профила