Корекция на вежди - Част 1

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как работи инструмента pen tool?

  Даниела:

  Къде мога да видя как работи този инструмент? Благодаря!

  Диана:

  Здравей, как точно работи Pen Tool не мога да ти кажа къде можеш да видиш. Но този инструмент прави по точни селекции, по прецизни. Аз лично не спирам да го използвам. Ако става дума за детайл това е инструмента. Както беше споменато в някой от предните уроци при създаване на контур трябва да се съобразяваме да не станат рамената прекалено ръбати или прекалено в страни, за да не се получат проблеми в контура със следващата линия. Обаче, ако се натисне Аlt върху последната точка, между рамената се появява вместо наклонена чертичка нещо като ъгълче и ако изберем точката с левия бутон, реално премахваме последното рамо и така следващата точка става както изберем ние. Не се съобразяваме с това рамо и тогава работата с инструмента става хем по - лесна, хем по - бърза. Дано да съм успяла да помогна.

  Tatiana Petkova:

  Ако не те притеснява английски - ето едно видео от YouTube, къде нещата са обяснени много добре: https://www.youtube.com/watch?v=5kAQUNFZJXY Освен това под видеото има линк към един "тренировъчен" сайт: PLAY THE BÉZIER GAME: https://bezier.method.ac/ където можеш да се упражняваш на воля - аз най-накрая успях да изпълня всичките задачи - в началото изобщо не разбирах логиката, но стана.

  Rumen Gotsev:

  За инструмента Писалка (Pen) се научих с CorelDraw 9.0 при един човек в Пловдив. В началото беше много трудно и видях много голям зор. С течение на времето се свиква. После същия инструмент видях и в Adobe Photoshop 7.0. Годината беше 2008.

  Гергана Николова:

  Pen Tool-а работи като създава криви на Безие. Най-вероятно ти звучи доста непознато и сложно. Това са криви които се използват най-вече във векторната графика или в така познатите ни Corel или Illustroator. Във Photoshop са добавени като опция, за да се създават по-прецизни селекции. Как да се научиш да работиш с тях, ами иска просто тренировка, за да свикне ръката ти какво точно да прави и да усъвършенства движенията, за да се получи точно онова което искаш. Аз лично разбрах как се работи с него точно от графичните програми. Но тренировката прави шампиона. Моя съвет е да погледнеш в графичните софтуери как се правят кривите / там е обяснено доста по-подробно/ и мисля, че ще ти стане по ясно. Успех!

 • Как да

  Darina:

  Здравейте! Как да открия бутона Shape, за да попълня веждата!

  Моника Ганчева:

  Здравейте , бутона Shape , се показва след натискане на Pen Tool горе в лентата , на клипа се вижда

  Darina:

  Благодаря!