Нов курс в Аула – видео редакция с DaVinci Resolve

Кой е най-добрият софтуер за видео редакция? Това е вечният спор в средите на видео съдържанието и има защо. Всеки един софтуер от Premiere Pro, Final Cut, Sony Vegas до Camtasia има предимства и недостатъци спрямо останалите. Но несъмнено най-голямо значение за постигането на добри крайни резултати са уменията на този, който използва тези инструменти.

В Аула вече имаме 4 професионални курса за видео редакция и видео ефекти: Композитинг с Fusion, Видеомонтаж с Premiere Pro, Тайните на After Effects и Тайните на Camtasia. Към тях добавяме и още един – Видео редакция с DaVinci Resolve.

Какво е DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve е инструмент за създаване и редактиране на професионални видеа, анимационни графики и кинематографични визуални ефекти; за професионална настройка на цветове и аудио постпродукция. Софтуерът притежава многобройни 2D и 3D инструменти, с помощта на които може да усъвършенствате своите анимации. Също така той ви позволява да импортирате и да експортирате проектите си в почти всеки един файлов формат, дори от по-нестандартните.

Всъщност DaVinci Resolve се използва за постпродукцията на голяма част от филмите, които познаваме днес и е предпочитан софтуер от професионалистите в Холивуд.

Например:

Deadpool 2
Jurassic World: Fallen Kingdom
The Darkest Minds
Solo: A Star Wars Story

Накратко – DaVinci Resolve представлява решение от типа „all-in-one“, защото притежава всичко необходимо за създаването на един завършен и професионален проект. А най-голямото предимство на програмата е, че има безплатна версия с огромен набор от фукнционалности, което я прави привлекателна, както за аматьори, така и за професионалисти.

Подробна информация за софтуера може да откриете в нашия блог: DaVinci Resolve. Какво е и за какво се използва?

Какво ще научите в курса по DaVinci Resolve в Аула?

Курсът по DaVinci Resolve започва с подробно запознаването с интерфейса и всички основни менюта. След което продължава със:

  • Настройка и навигация между менютата;
  • Навигация в различните подменюта на програмата – предназначението на всеки един панел/меню в давинчи;
  • Разглеждане на всички секции/страници – Media & Delivery, Cut, Edit, Color, Fairlight, Fusion;
  • Работа с базови инструменти: базов монтаж, монтаж на остро и захльос;
  • Инструменти и опции за цветови корекции: различни цветни пространства, маски, lift, gamma, gain, различни плъгини в програмата;
  • Основна редакция на звуков дизайн: запознаване на Fairlight, нивелиране на звукови канали, запознаване с интерфейса;
  • Основни познания за Fusion: запознаване с интерфейса, нещата които може да правим във вградения fusion в DaVinci Resolve;
  • Субтитри: създаване на субтритри, импортиране на субтитри;
  • Delivery Panel: представяне и функции, видове експорти, избор на подходящ формат, експортване на субтитри.
  • Практически примери и модели, които ще ви помогнат да приложите наученото!

Повече информация за самото обучение ще намерите тук: Курс „Видео редакция с DaVinci Resolve„.

За кого е подходящо обучението по DaVinci Resolve?

Това, че софтуерът DaVinci се използва за направата на големи холивудски продукции може да заблуди част от вас, че той е подходящ само за професионалисти и хора с опит.

Това съвсем не е така!

Както вече споменахме – това, че DaVinci има безплатна версия с огромен набор от функционалности, чист и добре проектиран интерфейс, го прави предпочитан софтуер, както от професионалисти, така и от хора, които тепърва навлизат в тези среди!

Затова и обучението в Аула започва от самото начало и не изисква предишен опит с която и да е програма за видео редакция! Същевременно е подходящо за хора, които имат известни познания в областта, но искат да надградят и усъвършенстват знанията и уменията си.

Затова, независимо от кои си, ако имаш желание да се развиваш в сферата на видеомонтажа, те каним на новото обучение в Аула – видео редакция с DaVinci Resolve!

Разгледай новия курс в Аула по DaVinci Resolve и направи първите си стъпки в създаването на видео съдържание:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.