Ранг 6
PRO

магистър Виктория Ролинска

Присъединил се: май 2022
					
Управление на алтернативния туризъм
Завърших бакалавъра си в Лесотехнически университет, в момента съм магистър по "Управление на алтернативния туризъм" отново в Лесотехническия университет. 5 години работех като рецепционист през лятната ваканция на нашето Черноморие. През свободното си време обичам да прекарвам сред природата,да решавам кръстословици и да чета книги. Започнах курсовете в "Аула" , за да подобря знанията си ,относнo офис пакета на "Майкрософт".
Постоянство
бета

10

най-дълъг период: 14 дни
Аула точки

59872

 
Постижения

99

за седмица 1
Изгледани уроци

935

за седмица 7
Харесани отговора

1

за седмица 1
Общо отговора

30

за седмица 1
Въпроса

15

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

Фотография HTML CSS Microsoft Excel MS Word MS PowerPoint Анимация Microsoft 365 Тайните на Excel Тайните на Word Презентации Тайните на Powerpoint VBA за Excel Уеб сайтове с Wordpress Самоусъвършенстване Мотивация Продуктивност Microsoft Windows OS Текстови документи Счетоводни услуги JavaScript Програмиране с JavaScript Тайните на Access Бази данни с Access MS Access Фотография Бизнес анализи Пивот таблици Компютърна грамотност Excel формули и функции HTML & CSS

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
1
Microsoft Excel

Записани курсове

За два месеца преоткрих света на Word- бърз и практичен курс и добре структуриран!
Благодаря за добре структурирания курс за създаване на страхотни и естетически презентации. Курсът ми беше полезен, за да създавам добре структурирана и естетически подредена презентация за дипломната ми работа!
Преди да започна този курс изучих курсовете Тайните на Ексел и Анализи с Ексел. Съвсем умишлено го направих и не съжалявам, когато започнах курсовете си в Аула.бг. Огледах и подбрах последователността си относно курсовете, свързани с Ексел. Този курс, както и другите два, които съм минала, са страхотна комбинация. С тях надграждам или нещо, ако съм пропуснала или не съм разбрала, тук вече се затвърждават знанията. Добре структурирано! Благодаря на целия екип на Аула за този професионализъм!
Kурсът е страхотен, научих доста полезни съвети за добрата и ефективна работа. Хареса ми най-много, че научих доста полезни неща за Gmail.com като платформа, за имейли и как може да бъде полезен !!!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Триседмичен маратонец [Време за развитие]
Десет дена учене [Време за развитие]
Майстор на постоянството [Време за развитие]
Успешен старт [Време за развитие]
Първи крачки [Време за развитие]
Финал (Ден 21)
Как продължаваш? (Ден 20)
Действие (Ден 19)
Попълнено мнение за два курса
Мотивиращи книги (Ден 18)
Награди (Ден 16)
Измерване (Ден 13)
Не пропускай 2 пъти (Ден 11)
Нова година, нови знания!
Изпращане на годината с учение
Развитие на Коледа
Имейл новини. Ниво 3
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 15
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 14
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 13
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 12
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 11
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 10
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 9
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 8
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 7
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 6
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 1
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 2
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 5
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 4
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 3
Ключов навик(Ден 17)
Дупката (Ден 15)
Напомняне (Ден 14)
Идентичност(Ден 12)
Време за навик(Ден 10)
Учи от другите(Ден 9)
Изключения (Ден 8)
Не пропускай днес (Ден 7)
Непрекъсвай веригата :) (Ден 6)
Залепване към навик :) (Ден 5)
Залепване към навик :) (Ден 4)
Приятел за учене :) (Ден 3)
Една лицева опора :) (Ден 2)
Участие в предизвикателство! (Ден 1)
Дай, за да получиш
Който помага на другите, помага на себе си
Страхотна екипна работа
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Професионалист!
Добра екипна работа
Най-интересното знание
Богатството на образованието
Научихте 200 урока!
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Добро утро!
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Научихте 120 урока!
Потенциал!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Попълнено мнение за един курс
Записани осем курса!
Нощна птица!
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте 40 урока!
Профил
Имейл новини. Ниво 2
Благодарност
Доказани знания
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Записани седем курса!
Записан втори курс!
Записани три курса!
Записани четири курса!
Пет влизания за една седмица!
Научихте десет урока!
Напредък
Който се учи, той ще сполучи
Три влизания за една седмица
Имейл новини. Ниво 1
Първи стъпки
Научихте пет урока!
Добро начало
Напред, напред, напред

Последни форум дискусии

![](https://upload.aula.bg/screenshot2150650-156781640.jpg) Здравейте, искам да допълня, че можете да намерите календара вече от добавки ( Аddin's) дано съм била полезна, на някого :)
Чрез селектора определяме за кои елементи, какви стилове ще бъдат валидни, като пример мога да дам боди таговете. Друго предзначение е за свързване на стиловете с конкретни HTML елементи.Kaто допълнителен източник използвам този сайт: https://www.w3schools.com/cssref/css_selectors.php Дано съм била полезна :)
![](https://upload.aula.bg/screenshotca1ba1-12955afdc.jpg) Здравейте, след като изберете какъв тип фигура желаете,натискате с курсора на мишката в самата фигура и вмъквате, каквати информация Ви трябва, естествено текстът може да го редактирате, като се върнете в раздел "Начало"("Home") и в подраздела "Шрифт"("Font"), го настройвате със шрифт, цвят и размер по Ваш вкус. Дано съм била полезна. :)
Здравейте,няма опция последните страници да са без номерация.Можете, преди изпринтването, да си подготвите информацията за последните страници на отделен Word файл без номерация и така като ги изпринтите ще сглобите самата дипломна работа. Успех с дипломната работа!
Здравейте, Подхванал съм една мащабна дигитализация на важните книги от библиотеката ни, което само по себе си не би било възможно, ако нямах насреща програми за четене и редакция като Word Цялата идея в това начинание е - да мога бързо и лесно да намирам специфична информация в която и да е от книгите. Тоест, "търсачката" ще се ползва постоянно! Но! Наскоро излезе един казус, или въпрос по-точно - как да се търсят думи, БЕЗ да се ангажира "вниманието" на Word-a с МЕЖДИННИ такива? Какво искам да кажа... ето пример: Да приемем, че искам да открия всички места в книгата, където има сл. текст: "Химичен състав, алкалоиди, рибофлавини, хизопин, смоли" Но....не искам да бъда рестриктиран от Word-a, за точната подредба и търсене на думите в текста! Пояснявам... В книгата има близо 200 места, където е написано: "Химичен състав, минерали, флавоноиди, хизопин, соли" Но се търсят САМО онези места където на 100% присъстват думите: "Химичен състав" и "смоли", а останалите думи може да са други и/или въобще да липсват! Или... въпроса ми придобива следния вид - ИМА ЛИ НЯКАКВА ОПЦИЯ В ТЪРСАЧКАТА, КЪДЕТО ВМЕСТО ДУМИ ДА СЕ СЛАГАТ ЗНАЦИ / СИМВОЛИ? (например знака за умножение *) ...така че софтуера да разбере, че се търсят САМО думите "Химичен състав" и "смоли" от цялия текст? Аз си го представях като в търсачката на Win10, където човек може да напише *,jpg и да му излязат на екрана всички файлове с JPG разширение. Уви! Пробвах със знака * "Химичен състав, *, *, *, смоли" или пък така: "Химичен състав * смоли" ,но не стана! Не става и с (*) "Химичен състав, (*), (*), (*), смоли" или така: "Химичен състав (*) смоли" , въобще - не знам как би изглеждал един такъв текст в търсачката на Word-а, така че да мога да елиминирам всички ненужни думи от онова което търся. Ако ме питате: "А защо ви е да търсите по този начин?", отговора е лесен - защото комбинацията на "смоли" с другите в-ва е описана в "Химичен състав" (както по-горе споменах) са близо 200 пъти в книгата, НО думата "смоли" се ползва и извън "Химичния състав" още няколко дузина пъти! Тоест - би било много удобно ако мога да намирам определените в-ва в комбинация С ДРУГИ ТАКИВА, направо в под-категориите "Химичен състав", навсякъде в книгата. Всяка помощ (идея) би била от полза! ![](http://upload.aula.bg/screenshot3f5fdaf-e4957d2e.jpg)
не знам, не се сещам за някакъв вариант :)
Здравейте, Подхванал съм една мащабна дигитализация на важните книги от библиотеката ни, което само по себе си не би било възможно, ако нямах насреща програми за четене и редакция като Word Цялата идея в това начинание е - да мога бързо и лесно да намирам специфична информация в която и да е от книгите. Тоест, "търсачката" ще се ползва постоянно! Но! Наскоро излезе един казус, или въпрос по-точно - как да се търсят думи, БЕЗ да се ангажира "вниманието" на Word-a с МЕЖДИННИ такива? Какво искам да кажа... ето пример: Да приемем, че искам да открия всички места в книгата, където има сл. текст: "Химичен състав, алкалоиди, рибофлавини, хизопин, смоли" Но....не искам да бъда рестриктиран от Word-a, за точната подредба и търсене на думите в текста! Пояснявам... В книгата има близо 200 места, където е написано: "Химичен състав, минерали, флавоноиди, хизопин, соли" Но се търсят САМО онези места където на 100% присъстват думите: "Химичен състав" и "смоли", а останалите думи може да са други и/или въобще да липсват! Или... въпроса ми придобива следния вид - ИМА ЛИ НЯКАКВА ОПЦИЯ В ТЪРСАЧКАТА, КЪДЕТО ВМЕСТО ДУМИ ДА СЕ СЛАГАТ ЗНАЦИ / СИМВОЛИ? (например знака за умножение *) ...така че софтуера да разбере, че се търсят САМО думите "Химичен състав" и "смоли" от цялия текст? Аз си го представях като в търсачката на Win10, където човек може да напише *,jpg и да му излязат на екрана всички файлове с JPG разширение. Уви! Пробвах със знака * "Химичен състав, *, *, *, смоли" или пък така: "Химичен състав * смоли" ,но не стана! Не става и с (*) "Химичен състав, (*), (*), (*), смоли" или така: "Химичен състав (*) смоли" , въобще - не знам как би изглеждал един такъв текст в търсачката на Word-а, така че да мога да елиминирам всички ненужни думи от онова което търся. Ако ме питате: "А защо ви е да търсите по този начин?", отговора е лесен - защото комбинацията на "смоли" с другите в-ва е описана в "Химичен състав" (както по-горе споменах) са близо 200 пъти в книгата, НО думата "смоли" се ползва и извън "Химичния състав" още няколко дузина пъти! Тоест - би било много удобно ако мога да намирам определените в-ва в комбинация С ДРУГИ ТАКИВА, направо в под-категориите "Химичен състав", навсякъде в книгата. Всяка помощ (идея) би била от полза! ![](http://upload.aula.bg/screenshot3f5fdaf-e4957d2e.jpg)
За да заместите "химичен състав" със знакът,които вие пожелаете.