Кой от 4-те метода за приоритизиране на задачи ви допада най-много?

Продуктивност Време за всичко
  1. Матрицата на Айзенхауер
  2. Принципът на Парето
  3. 3-те най-важни задачи за деня
  4. Акцент на дена

Бих избрала метод "до 3 най-важни задачи за деня", като допускам, че ще имам дни с 1 или 2 задачи и разбира се планирам поне седмица и повече напред във времето.

Най-много ми допадна Акцент на деня. Но всички методи са важни , защото ако няма действие естествено няма да има и резултат . Благодаря за споделеното предизвикателство.

При приоритизиране на задачите за деня, аз предпочитам метода на "3-те най важни задачи". Пре все че тук намяме определение на понятието "важни". От тази гледна точка, а и основно при целеполагането, в моите обучения аз препоръчвам "Принципа на Парето" като един от сравнително простите и лесни за прилагане метода за приоритизация, понеже задава измерима мерка за ранжиране на целите.

Определено бих избрала 3те най-важни задачи, но ще има и моменти с акцент за деня. До сега съм действала с много задачи и под задачи, които често съм прехвърляла и за следващите дни, но сега се надявам да стана по-организирана.

В зависимост от задачите си ги планирам за всяка седмица и методите "до 3 най-важни задачи за деня" и "акцент за деня" са най-сполучливи при мен

Акцент на деня съм ползвала до сега, след като прочетох книгата Изяж жабата :) много ми хареса идеята за това да започвам с най-гадната задача, за да ми е леко след това. Сега мисля да опитам принципа на 3-те най важни задачи.

Матрицата ми допада най-много на мен, но вероятно в комбинация с 3те най-важни задачи. Обаче винаги ще се намери някой да обърка това, което съм планирала :)

Най-много ми допада комбинацията от 3те най-важни задачи за деня и акцент. Интуитивно съм ги използвала до сега като работещ метод, знаейки и борейки се със склонността си към хаос в ежедневието, базиран на поемане на безброй допълнителни задачи. Благодаря за предизвикателството.

Матрицата на Айзенхауер

С удоволствие изслушах и изгледах урока-беше ми полезен, защото съм разпиляна и хаотична и дори и да планирам нещата, не ги довеждам до своя крй. Хареса ми р.!! от Матрицата на Айзенхауер, , 3-те най-важни задачи за деня и Акцента на деня. Имам списък съсзадачи / раздел 2/, сега ще ги разпределя за деня. Надявам се да се справя! Благодаря!

3+1, т.е. 3-те най-важни задачи за деня, приоритизирайки ги чрез използване Матрицата на Айзенхауер

Аз съм за матрицата на Айзенхауер. Страхотни насоки. Сърдечно благодаря.

Според мен, изборът на метод е спрямо професията и ангажиментите. Работя като счетоводител. Имам план на действие, но за съжеление винаги изниква нещо СПЕШНО И ВАЖНО. Затова се опитвам да прилагам матрицата на Айзенхауер. Първо отмятам "кратките" задачи, а след това преминавам към "времеизяждащите".

Хареса ми "Акцент на деня"! Оказа се, че не е толкова лесно да направиш деня си уникален, покрай всичките ежедневни задачи! Истинско предизвикателство, ха трябва да пораздвижа клетките! Благодаря!

От около година ползвам метода на 3-те най-важни задачи за деня. Установих, че това е моето, като ги разпределям в различни сфери - работа, хоби, приятели, семейство, самоусъвършенстване и т. н. Сутрин ги пиша спрямо целите, които съм си поставила, а вечер отчитам изпълнението. Благодаря за насоките!

Четирите метода имат своята тежест и те следва да се ползват като интегрално цяло. Първите два са стратегически, вторите два определят тактиката. В планирането на времето следва да се намери мястото на рутинните задачи, които също отнемат време и те следва да се планират така щото да подпомагат изпълнението на цялостния дневен график. Те са описани в предни ваши курсове много добре. Благодаря за това предизвикателство.

Трите най-важни задачи и Принцип на Парето.

Това много зависи от естеството на работа, защото аз нямам тази възможност в момента. Подреждам ги по приоритет и докъдето стигна. Колкото повече, толкова повече.

Много трудно тръгват видеата Ви! Третото изобщо не тръгва при мен!

Трите най-важни задачи за деня и акцента.

На мен ми допадна матрицата на Айзенхауер. Удобно за планиране на седмичните задачи.

3-те най-важни задачи за деня, но с акцент (приоритет) на една от тях.

Матрицата на Айзенхауер би била най-приложима при мен

За мен е приложимо 3 те най - важни задачи за деня

Трите най-важни задачи за деня и акцента.

Трите най - важни задачи за деня и акцента

Използвам метода "Акцента за деня", като понякога и трите най-важни задачи за деня, ако задачите са малки по обем. Явно съм на правилният път ....... :)

"Трите най-важни задачи за деня " с акцент, който да фокусира работата ми.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация