photoshop. откъде да започна | аула

Photoshop. Откъде да започна?

Photoshop е културен и креативен феномен. Не само, че неговото влияние присъства в повечето отрасли, но и все по-често се говори за него във филми, радиа блогове и т.н.

Популярността на софтуера е толкова голяма, че дори самото му име се използва като глагол. Например, “Тази снимка оригинал ли е или е Фотошопната?”

Славата на софтуера не се дължи само на изпипани маркетингови стратегии от страна на Adobe, а по-скоро програмата е наистина толкова полезен инструмент в различни направления. 

С Photoshop можете да сътворите почти всичко!

Цялостен уеб дизайн; Фотоманипулации; Рекламни материали; Дигитални картини; Задълбочена обработка на супер високо качество снимки. 

Нещо повече – имате възможност дори да създавате опростени анимации!

С тази статия ще насочим вниманието ви към няколко обучителни пътеки, чрез които можете да опознаете програмата.

Освен това, ще ви дадем отговори на някои от най-често задаваните въпроси.

А в края ще намерите информация как да активирате безплатните уроци за Photoshop курсовете в Аула.

Начинаещ съм и се интересувам от Photoshop. Откъде да започна?

При поставяне на всяко начало е нормално да се питате кой е най-добрия старт при изучаване на нов софтуер и умения.

Независимо дали се захващате с Photoshop или друг инструмент, поставянето на добра основа е най-важната стъпка.

От нея зависи как ще изградите уменията си занапред.

В този ред на мисли нашият курс “Тайните на Photoshop” е подходящ за хора без абсолютно никакъв опит. Той ще ви запознае с най-важните операции и характерни особености, които ще ви разкрият богата гама от творчески възможности за развитие.

Регистрирайте се за 20 безплатни урока с Photoshop.

С времето, трупайки опит обаче неминуемо ще изникнат още въпроси, които са по-скоро ориентирани към коя професионална сфера да се насочите.

Какво е нужно да науча, за да обработвам снимки?

Този въпрос можем да разгледаме в две посоки понеже обработката на снимки включва такива на фотомодели и продукти.

След като сте усвоили уменията от основния ни курс, първо трябва да се запитате към коя от двете материи проявявате повече интерес. Възможно е и двете да са ви интересни, но е важно да структурирате така самообучението си, че да не се разпилявате в няколко курса едновременно.

Обучението “Photoshop ретуш на модели” се концентрира в опознаването на множество практични техники, с помощта на които можете да подобрите снимки на хора в различни композиции.

Уменията включват подобряване на цветове, премахване на различни несъвършенства, както и засилване на най-атрактивните черти на модела.

Ако се интересувате по-скоро от ретуширане на артикули, то “Photoshop ретуш на продукти” е по-подходящия избор за вас.

В този курс ще ви преведем през практични начини за обработка и организация на продуктови снимки, които са предвидени за WEB пространството, като онлайн магазини и блогове. 

Централно място заема изграждането на навици за ретуширане по такъв начин, че продуктите да изглеждат както естествено, така и професионално.

А мога ли да правя дизайни за уеб сайтове с Photoshop?

Разбира се!

По-горе загатнахме за широкия спектър от инструменти, които Photoshop предлага и именно поради тази причина може да се използва и за уеб дизайн.

“Photoshop web design” ще ви въведе в основите на уеб дизайна и принципите, които подпомагат изграждането на функционални уебсайтове.

Ще научите разнообразни трикове, които ще ви отворят още повече творчески перспективи, които ще ви насърчат да създавате красиви дизайни ориентирани към потребителите.

Photoshop добра програма ли е за рисуване?

Може би ще прозвучи, че сме твърде големи почитатели на програмата, но и тук ще потвърдим с оглушително ‘ДА’.

Photoshop разполага с богат набор от четки, филтри и функции, които позволяват сътворяването на ултра-реалистични картини, фантастични пейзажи, комикси – каквото ви хрумне да изобразите, то с Photoshop има начин!

Освен това, ние можем да ви съдействаме с обучението “Photoshop дигитално рисуване“, където ще разберете какво е нужно, за да нарисувате цели фигури, изражения, да боравите с цветове и композиции, светлина и светлосенки и др.

Карта на обученията по Photoshop

За улеснение сме създали карта, която очертава подходящия маршрут, по който можете да се обучавате с нашите курсове.

Безплатни Photoshop уроци

За всички Photoshop обучения в Аула даваме възможността да отключите първите 20 урока напълно безплатно, за да може сами да се уверите в стойността на обучението.

За целта трябва да имате създаден профил в https://aula.bg/.

След което може да използвате филтъра, за да намерите Photoshop курса, от който се интересувате или да го намерите в категория „Графичен дизайн“ и „Уеб дизайн“:

След като кликнете върху избрания от вас курс, ще ви се визуализира зелен бутон „Безплатни уроци“, който отключва достъпа ви до тях:

➡️ Не забравяйте да разгледате и безплатното ни ръководство по Photoshop


Преди да затворите този прозорец бихме искали да ви поканим да споделите какви са вашите интереси спрямо Photoshop.

Какво искате да научите? Има ли тема, която ви е интересна, а не откривате достатъчно информация.

Напишете ни коментар с вашите предложения и идеи. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *