Нов курс в Аула: Анимация с Adobe Animate

В Аула вече имаме няколко обучения в сферата на анимацията: Тайните на After Effects; Анимация с Maya и Cinema 4D. Всеки един от тези софтуери има различни спецификации, които го правят подходящ или неподходящ за определен тип работа.

Тук можеш да прочетеш повече за 16-те най-популярни софтуера за анимация и какви са техните предимства и недостатъци: https://webflow.com/blog/animation-software

Ако си професионален аниматор, който е склонен да плати повече за пълен 3D пакет с функционалности и искаш да персонализираш настройките си с добавки и скриптове за по-голямо удобство, то Autodesk 3D Animation (Maya) ще ти свърши чудесна работа. Но ако си в сферата на маркетинга и просто искаш лесен и интуитивен софтуер, с който да създадеш интерактивен банер за Интернет или кратка анимирана реклама, то Adobe Animate е по-подходящият избор за теб!

Но възможностите на Adobe Animate не се ограничават само до създаване на банери и анимирани рекламни видеа. Всеки, който проявява интерес към рисуването и традиционната анимация може да извлече много ползи от този софтуер. Затова нека разгледаме накратко за какво се използва Animate!

Какво е Adobe Animate и за какво се използва?

Adobe Animate е един от най-популярните софтуери за 2D цифрова анимация, който е част от пакета Creative Cloud на Adobe. Ако си начинаещ в анимацията, то научаването на основите на работа със софтуера няма да ти отнеме много време, особено ако имаш опит с някоя от останалите програми на Adobe – Photoshop, Illustrator или After Effect.

Но, ако искаш да се научиш да създаваш по-сложни и професионални анимации, то със сигурност ще е необходимо преминаване през специализирано обучение.

Animate се използва за проектиране на векторна графика и анимация за телевизионни сериали, онлайн анимация, уебсайтове, уеб приложения, разработка на игри, реклами и други интерактивни проекти. Програмата също така предлага поддръжка за растерна графика, обогатен текст, вграждане на аудио-видео и ActionScript 3.0 скриптове. Анимациите могат да бъдат експортирани в HTML5, WebGL, SVG, спрайт таблици и наследените Flash Player (SWF) и Adobe AIR формати.

Разработените проекти обхващат и приложения за Android, iOS, Windows Desktop и MacOS.

Научи повече за Adobe Animate в нашата блог статия тук: https://aula.bg/blog/adobe-animate/

Какво ще научите в курса „Анимация с Adobe Animate“?

Курсът в Аула започва от самото начало и не изисква предишен опит с програмата. То е подходящо за напълно начинаещи, а темите, които ще бъдат разгледани са следните:

  • Интерфейс и инструменти: Приложения; Панел с инструменти; Панел библиотека; Панел свойства; Преференции и свойства на документа; Работа със слоеве (Layers) и др.
  • Редактиране на обекти: Свободна трансформация; Деформиране; Обвивка; Мащабиране; Работа с цветове и цветови модели и др.
  • Работа с външни файлове: Работа с JPEG и GIF файлове; импортиране на документи от Photoshop и Illustrator; Трасиране на картинка; Импортиране на видео и др.
  • Работа със символи и библиотеки: Graphic Symbols; Button Symbols; Movieclip Symbols; Прилагане на филтри върху символи; Стилизация.
  • Равняване на обекти. Маски. Работа с текст: Равняване на обектите в сцената; Подреждане и маски; Работа с шрифтове; Форматиране на текст; Създаване на текст с JavaScript; Създаване на текст с ActionScript.
  • Анимация и бутони: Морфинг (Shape Tween); Shape Hints; Мащабиране и деформиране при Shape Tweens; Easing; Classic Tweening; Onion Skinning; Редактиране на няколко кадъра едновременно; Анимиране на маска, филтри и ефекти; Motion Tween; Инверсна кинематика; Добавяне на звук; Експортиране и др.
  • Практически примери: Създаване на мини проект „Цъфтящо цвете“, „Пеперуда“ и „Слънце“ с новопридобитите знания и умения.

Виж какво още ще научиш в обучението „Анимация с Adobe Animate“ от самата лекторка – Мария Берова:

Курсистите в Аула оценяват високо обученията по анимация:

„Препоръчвам на всеки, който се интересува от анимация. Интересни упражнения, невероятни възможности на софтуера. Курсът е подреден прекрасно и упражненията са увлекателни.“

~ Мария Касабова за курса по Cinema 4D

„Останах много доволен от курса. Имах основни познания от Cinema 4D, но тук бяха изложени нещата изключително разбираемо и са включени трикове, които са страхотни.“

~ Никола Анастасов за курса по Cinema 4D

„Много добре и подробно е обяснено всичко, дава една добра основа, на която да се стъпи за по-нататъшно развитие!“

~ Адриян Бойков Хаджийски за курса „Тайните на After Effect“

Навлез в света на анимацията. Запиши се за обучението в Аула по Adobe Animate

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *