Създаване на под

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Къде се намират инструментите за създаване на скица, при стартиране на командата за под по скица?
В контекстуалното лентово меню
В раздела Архитектура (Architecture) от лентовото меню
В палета с настройки

Въпроси и отговори

 • Как се правят настилки?

  Ирина Русева:

  Здравейте! За да се получат в крайна сметка количествени сметки, би следвало да моделираме и самите настилки. Как се прави това? И в тази връзка - стените и подовете могат ли да се разбиват на материали в последствие в таблиците? Благодаря предварително!

  арх. Петър Пенчев:

  Както за стените така и за подовете можете да възприемете два различни подхода. Всеки слой да бъде отделен елемент- отделна стена или под. Тогава ще извадите колчиество на база елемнти или т.нар Schedules/Quantities - другия подход е да моделирате една стена или под с различние слоеве и да направите Material Takeoff , което ви дава количество на база материал. Избора е изцяло ваш. Това което имам аз като опит е, че наситина в определени случаи моделираме например топлозиолация като отделна стена, а за подове целият архитектурен под е един елемент под и конструктвиният е отделнен елемент под - но всяка ситуация трябва да бъде оценена предварително.

 • Как да създам плоча с правилно изображение на линиите?

  Kameliya Mauersberger:

  Здравейте, опитвам се да построя плочата на подземен паркинг. Искам да създам налкони в нея, но се полочават диагонали, които не желая. Как да избегна това?

  арх. Петър Пенчев:

  Щом се появяват тези линии значи координатите на точките са такива, че не може без тях. Прегледайте координатите на точките(височините), вероятно, ако разгледаме четерите точки в четерите ъгъла на произволен трапец в който сте маркирали диагонал, то те не лежат в една равнина за това и се създава диагнонал. Ако четери точки лежат в една равнина, то софтуера няма изкуствено да раздели площта на два триъгълника. Дори и най-малкото отклонение обаче би създало две равнини - два триъгълника вместо един трапец в една равнина.