Запознаване и работа с етикети

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как създаваме етикет на елемент?
И двата варианта са възможни
От командата "Tag By Category" от лентата за бързи команди
От командата "Tag By Category" от раздела "Annotate" на лентовото меню

Въпроси и отговори

 • Как да накараме програмата да изписва информацията винаги отвън на стената?

  Ivanov:

  След като модифицираме етикета за прозорец и с него изкарваме размери по Ш и В, може ли да накараме програмата да изписва информацията винаги отвън на стената?

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте, без графична информация ми е трудно да Ви отговоря. Има значение как изглежда вашия етикет за прозорец, за това Ви моля да направите една снимка на екрана Ви, за да добия представа. Ако трябва да стрелям в тъмното, мога да ви кажа, че поначало Ревит постява етикета от външната страна на прозореца. Т.е. самата фамилия за прозорец има "вън" и "вътре". Ако маркирате даден прозорец и изберете Edit Family след което влезете в подов план на дадения прозорец - може да видите кое е вън и кое вътре. И съответно е важно когато поставяте проозрец в стена той да бъде правилно ориентиран. Ориентацията на прозореца е водещата в случая-не на стената.

 • Защо при редактиране на етикет размерите са в различни от тези зададени за проекта?

  модул97:

  Здравейте. Редактирайки етикета за врата и добавяйки ширина и височина на врата размерите излизат в инчове. Проектът още в началото е настроен в см. Защо се получава така?

  арх. Петър Пенчев:

  Като начало - тези стойности са примерни и няма значение какво пише там. Също така проверете настройките за единиците в самата фамилия.

  :

  Тези стойности всъщност са текст,който явно Ревит приема по подразбиране за различните параметри .Може да се промени в Табличката в колонката Sample Value и да въведете каквото вие искате като име

  :