Въпрос към урок: Създаване на под от курс: Основи на BIM и Revit

Как се прави, под на следващ етаж?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Не знам дали е предвидено за следващ урок, но се опитах да направя под за етаж 2 от модела в уроците, по начина от видеото. Всичко се получи с изключение на изолацията на външната стена, която не покрива самата плоча а само стената.

Без скрийншот на това което правите ми е трудно да дам отговор. Предполагам изчертавате контура на плочата по външния контур на стената(заедно с изолацията). За да имате изолация преминаваща пред плочата - просто изчертайте правилно контура на плочата, а именно да стига до основния материал на стената, без изолацията. Придържайте се към реалната ситуация и истинското изпълнение. Плочата стига до външняи ръб на тухлата например, а не до външняи ръб на изолацията. В този ред на мисли, можете да използвате отделни стени за тухлата и отделна за изолацията, а не една стена със слоеве.

Извинявам се, прикачам скрийншот. Следвах точно тази логика, контура да е по външната страна на основната стена. Но на тази стена не се получи.

Проверете параметрите на тази стена. (до кое ниво стига, дали има Offset или друго) Вероятно се различава от останалите, за да има такъв резултат. Щом сте успели да постигнете желания резултат на другите места, ще се справите и с последната =) Спорна работа!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.