Свързване на CAD файл

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как при свързване на CAD файл задаваме това как Revit да чете файла - като анотативен или моделен елемент?
Чрез поставяне или махане на отметката в полето "Current View Only"
Чрез промяна на позицията в полето "Positioning"
Чрез промяна на позицията в полето "Layers/Levels"

Въпроси и отговори

 • Трябва ли да изтриваме cad подложката?

  модул97:

  Здравейте. След като използваме предназначението на cad подложката трябва ли да я изтрием и как ще стане това? Понеже тя е разбита на линии, означава ли това, че трябва да селектираме линия по линия за да я изтрием? Благодаря предварително за отговора!

  модул97:

  Гледайки видеото отново разбрах, че подложката не се разбива на линии, но въпросът ми дали трябва да я изтрием впоследствие остава.

  арх. Петър Пенчев:

  Това зависи от вас. Обикновено когато се свързва CAD файл, той се използва многократно като референция. Ако не искате да го позлвате можете да го изтриете като всеки друг елемент. Първо го маркирате и избриате "Delete" - било то директно с бутона от клавиатурата или от лентовото меню. Можете и да влезете в менюто от което се контролират свързаните файлове - Inseert--> Manage Links и да изберете съответния линк и да кликнете "Remove"

  Евдокия Василева:

  Има ли причина да не виждам оста на стената в CAD-file, наложи ми се да начертая стените по привързване по най-външна линия?!

  арх. Петър Пенчев:

  Причина има със сигурност = ) Каква е тя не мога да съм сигурен. Предположенията ми се свеждат до: прозореца при зареждане на подложката и опцията за слоевете - ; Друга възможност са настройките на конкретният изглед за видимост на слоевете от подложката : ;

  Ако пък по някаква причина така е направена DWG подложката, че самите оси имат някаква височина, т.е. различна от 0 Z координата и се намират извън View Range на съответния изглед.