Създаване на терен в Revit по CAD подложка

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да прикрепя подложка?

  Daniel Donchev:

  Имам следния проблем, когато следвам стъпките и импортирам прикачения към видеото файл нямам проблеми относно свързването му с РЕВИТ, но ми пратиха една подложка по която искам да направя терен, но когато се опитам да го свържа с програмата не го виждам, проверих видимостта всичко е включено, някакви идеи какво да правя ? Благодаря предварително !

  Daniel Donchev:

  Много съжалявам, но открих отговора на въпроса, и той се състои в това, че подложката която ми бяха пратили не беше със зададени мерни единици след като задах такива в AutoCAD нещата се получиха !

  арх. Петър Пенчев:

  Радвам се, че неволята успява да помага = ) Ако срещнете други трудности насреща съм, за да помогна =)

 • Защо не се получава терена?

  Валентин:

  Имам следния проблем,вече с няколко подложки !? http://aula.bg/u/MjcwNzIyODYwNw

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте! Проблемът във вашия случай е в DWG подложката. Резултатът който сте получили е напълно нормален. Съветвам ви да редактирате DWG файла - изолирайте само хоризонталите от него и евентуално други важни за вас елементи. Уверете се, че само хоризонталите са в определен слой и след това в Ревит поставете отметка и изпозлвайте само този слой за създаване на терен. Това което видях в клипа се случва, защото има елементи в подложката изчертани със същия слой като хоризонталите и виждате колко странна форма се получава. Ако изолирате само хоризонталите и се уверите, че имат правилно зададена Z координата всичко в Ревит ще се получи. Просто редактирайте DWG подложката, за да зададете правилни изходни данни и когато подадете правилни данни към Ревит, той ще създаде правилен терен.

 • арх. Петър Пенчев:

  Кога не реагира програмата? Веднага след като линкнете CAD подложката или в хода на изпълнение на командата за създаване на терен? Възможно е при линкването, автоматично програмата да "пинне" подложката(зависи от избраните опции при свързването(линкването)), т.е. да изпълни командата Pin Object от лентовото меню. Което значи, че автоматично подложката ще бъде пинната.

  И ако е зададена команда към Revit да не могат да се избират "пиннати" елементи е напълно възможно да не може да се селектира линкнатата CAD подложка. Въпросната забрана за селектирани на "пиннати" елементи може да се направи или от падащото мено в раздела Select от ленотово меню или чрез иконка в лентата най-долу на екрана :

  арх. Петър Пенчев:

  Това което трябва да направите е просто да се уверите, че отметката пред "Select pinned elements" е налице и след това ще можете да я избирате.

 • Защо новосъздаденият терен не е с реалните размери?

  Йоана Чушкарева:

  Направих терена, следвайки указаните в урока стъпки. Проверих мерните единици на аутокадския файл и когато създам терена първо само в мащаб 1:1 излиза с нормални дебелини на линиите, а след това надморската височина не отговаря на мерената надморска височина. Правейки разрез през терена се вижда, че като че ли терена е в друг мащаб, защото разстоянието между двете нива 270см е много по-голямо от разреза на целия терен. Също така командата "Spot elevation" не може да бъде използвана. Благодаря, Ви предварително!

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте! Ще Ви помоля, за малко повече информация. Ако можете да направите скрийншот и на 3D изгледа на модела, за да добия представа какво правите. Също така един 3D изглед на DWG подложката ще е от полза, за да се ориентирам каква подложка ползвате. В момента виждам един правоъгълник в разрез, който не ми дава добър поглед към модела. Това което е важно е просто да проверите дали ви е правилна подложката, дали всички височини и разстояния са правилни в DWG файла. Ако там всичко е правилно - то после терена в Revit няма как да се получи грешен. Всички зависи от подложката която изпозлвате и правилното ѝ зареждане в модела. Проверете я още веднъж и вероятно ще си покаже къде е грешката.

 • Може ли да се получи терен без хоризонтали?

  Ivo Stoianov:

  Към този урок бих искал да попитам две неща: 1.Може ли да се получи терен без да бъдат изчертани хоризонтали в подложката, а ако тя съдържа само точки от заснемането. Имам dwg файл от заснемане, в който заснетите точки са представени с някакви обекти (Point, Block и т.н.) с трите си координати, може ли от такава подложка да се получи терен в Revit? 2.Изгледът Site в Floor Plans автоматично ли се съдържа в темлейтите или се създава по някакъв начин?

  арх. Петър Пенчев:

  Подложката по която създавате терен в Revit може да съдържа само точки - това не е проблем. Уверете се само, че имат Z координата, т.е. височина. Изгледът Site, се съдържа най-често в самия темплейт, но зависи какъв темплейт ползвате. Той обаче не е по-специален от всеки друг изглед и можете да го създадете и вие. В общи случай се ползва нивото на кота 0 и се настройва съответният обхват на изгледа .

  Ivo Stoianov:

  Благодаря за отговора. От подложката, която имам не успях да получа терен в Revit, затова искам да помоля за помощ. Как бих могъл да ти пратя dwg файла за да го видиш. Бих се радвал да си комуникираме на "ти" :)))