История за развитие: От инженер до фоторгаф [Любомир Жипонов]

Всеки успех има своята история, пълна с предизвикателства, поуки и вълнуващи обрати. В този блог ще ви разкажем за пътя на Любомир Жипонов – млад професионалист, чиито амбиции и стремежи към постигане на върхови резултати го превърнаха в един от най-търсените сватбени фотографи с международни отличия.

Неговата история е вдъхновяващо пътешествие, което демонстрира как усъвършенстването на професионалните умения и непрекъснатото учене могат да променят не само кариерния път, но и живота ни като цяло.

Днес Любомир улавя истинските емоции на стотици двойки по света и сбъдва както техните мечти, така и своите. Инвестирайки в компютърните си умения, той открива нови хоризонти в своята професия.

Историята на Любомир Жипонов ни разказва за срещата на таланта с постоянството и стремежа за развитие. Но нека той сам ни разкаже своята история:

Кой е Любомир Жипонов?

Аз съм сватбен фотограф и инженер, роден през 1987г. в град София. По образование съм строителен инженер, магистър (ВИАС). В свободното си време обичам да съм със семейството си, да играя футбол, да чета за компютърни технологии, SEO и дигитален маркетинг.

Аз съм независим, международно награден сватбен фотограф и от 2015 г. имам привилегията и честта да документирам вълнуващи мигове, истински емоции от тържествата на стотици двойки.

Фотографията е част от начина ми на живот.

Разгледайте още фотографии на Любомир Жипонов тук: https://www.lubomirjiponovphotography.com/portfolio/

Имам интерес и в областта на софтуерното инженерство и в последните години се развивам усилено и в тази посока. Всичко свързано с компютрите започна в детството ми, когато електронните игри заемаха голяма част от моето вниманието.

През годините имах любопитството и нестихващия глад за четене и разучаване на компютърния свят, и така е и до ден днешен.

Как научи за Аула и кои бяха твоите първи записани курсове?

Научих за учебната платформа Аула от интернет и не след дълго си купих и първите курсове. Останах много доволен, понеже западните софтуери изискват време и отдаденост, а курсовете на Аула представят съдържанието и фундамента на програмите кратко, ясно и бързо, и за минути човек се развива от 0-та до експерт.

Подобрих компютърните си умения, развих се като по-добър инженер в семейната фирма за проектиране на жп линии и пътища, и най-вече усвоих знания за работа със софтуерите на Autodesk, Microsoft, Adobe.

Инвестирах време и получих умения, които ми помогнаха да стартирам и в сферата на фотографията.

Любомир Жипонов снима с фотоапарат

Създадох си сам моят фотографски уебсайт на платформата WordPress, чрез помощта на уроците от курса за WordPress към Аула и останах много доволен, тъй като не след дълго сайтът ми излизаше на челни позиции в търсачката в интернет за сватбен фотограф.

Сайтът на Любомир Жипонов, създаден в WordPress и с помощта на курса „Създаване на уеб сайтове с WordPress“ 👇

сайт на Любомир Жипонов за фотография

Обучението „Тайните на Photoshop“ ми помогна да развия майсторство при обработката на растерни изображения, а чрез курса по Illustrator успях впоследствие да направя и първото си фирмено графично лого.        

Истината е, че се доверих на интуицията си и отделих време за обучения и екстра образование и това даде сериозен резултат, и успех в моя живот.

Каква беше твоята мотивация за развитие?

Единствената ми мисъл в началото беше, че искам да бъда ценен и полезен кадър и фокусирах цялото си внимание и енергия в четене и практика с компютърните софтуери.

Какъв е твоят съвет към хората, които си казват, че нямат време за учене?

Учете, за да сте свободни и независими. „Който учи ще сполучи“ е в пълна сила и до днес. Никога не се отказвайте!


Благодарим на Любо за доверието, което ни е гласувал за своето развитие.

За нас е истинска радост, че обученията в Аула помагат на хиляди хора да бъдат по-добри професионалисти, да работят по-ефективно с компютърните програми и да сбъдват мечтите си!

Ако искаш и ти да ни споделиш своето преживяване с Аула и своя път на развитие, то пиши ни на maria@aula.bg, за да разкажем и твоята история 🙂

А, ако тя е още в своето начало, то те каним да се присъединиш в безплатното ни предизвикателство „Време за развитие“:

Време за развитие - предизвикателство в aula.bg

Регистрирай се безплатно тук и научи как с малко време и усилия, можеш да постигнеш големи резултати (ефектът на натрупването)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *