Защо не сработва правилно модификатор Cloth?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Защо при използване на модификатор Cloth моят Cloth Object (равнина 1 с повече от 40 сегмента) преминава през Collision Object (box, също с много на брой сегменти)?

Здравей, провери пак в Object properties дали са се запазили настройките на двата обекта - кой да е статичен и кой да е динамичен, тъй като понякога тези настройки не се отразяват и се получава този резултат.

Здравей, Ивайло. Благодаря за отговора. Забелязах, че понякога настройките не се запазват, но тогава при натискане на Simulate Local не се случва нищо. Другото, което забелязах е, че избрания Preset (напр. Cotton) в Cloth Properties изчезва, но стойностите на параметрите за него се запазват, запазват се и настройките за Cloth и Collision Object. Има ли други настройки, извън модификатора, които трябва да се променят? Опитах с различни Preset-и, но всеки път резултата е такъв. На снимката Cloth Object е придобил все пак някаква форма, макар и неточна. Но при някои от опитите равнината просто пропада под Collision Object, без никаква промяна в нея - остава си права равнина. Единствените параметри, които съм променяла са Self collision и cm/unit при част от симулациите. Има ли нещо, което е необходимо задължително да се коригира, за да се получи желания ефект?

По принцип за основната симулация, не е необходимо да променяш нищо след като избереш кой обект е Colision Object и кой е Cloth и избереш preset за Cloth. Ако тези неща са наред и не се получава, избери бутона Erase simulation, след това отново Sumulate Local (damped) - тук изчакай симулацията и когато прецениш че е готово и не се ъпдейтва нищо във viewport-a тогава стартирай Simulate Local

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.