Ранг 4
FREE

Силвия Данаилова

Присъединил се: март 2015
					
 
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

9275

 
Постижения

36

за седмица 0
Изгледани уроци

139

за седмица 0
Харесани отговора

346

за седмица 0
Общо отговора

80

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

Microsoft Excel Тайните на Excel Excel VBA Visual Studio Xamarin Програмиране Основи на програмирането със C# VBA за Excel

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Обучение под пара :)
Научихте 120 урока!
Магьосник
Участие в Аула конкурс
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Дай, за да получиш
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Който помага на другите, помага на себе си
Споделящ знанията си
Имейл новини. Ниво 3
Най-интересното знание
Имейл новини. Ниво 2
Страхотна екипна работа
Пет влизания за една седмица!
Три влизания за една седмица
Добра екипна работа
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Благодарност
Имейл новини. Ниво 1
Доказани знания
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Напредък
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Научихте пет урока!
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Добро начало

Последни форум дискусии

Здравейте, В този случай може да се използва функция TEXT. Ако датата се намира в клетка А2, другите данни в клетка B2, обединяването им с разделител например интервал ще стане с формулата: =TEXT(A2;"dd.mm.yyyy")&" "&B2 Надявам се функцията да свърши работа!
Аз май не разбирам съвсем какво точно се опитвате да постигнете. По принцип функция SUBSTITUTE работи с текст и връща текст. Данните в колона G представляват текст (в случая резултата който връща формулата в колона G представлява текст). До колкото разбирам, необходимо е данните от колона G да се представят без интервалните знаци, но в същото време нулите отпред да са налични и резултата да бъде текст. Ако е необходимо в клетките да има не изписана формула, а резултата от нея е достатъчно да копирате колоната и да я пейстнете като Values. Ако е така, ето на картинката примери, които правят това с данните в колона G и колона F. ![](https://upload.aula.bg/screenshot5dd7c38-df3850e2.jpg) Ако съм разбрала правилно въпроса, функция SUBSTITUTE би трябвало да свърши работа.
Здравейте, Един от начините е с функция SUBSTITUTE: =SUBSTITUTE(F2;" ";"") Функцията ще замести всички интервали с нищо.
Здравейте, Ето едно допълнение и от мен. *Времето в Excel (час, минути, секунди) е поредно число между 0 и 1, представляващо част от един 24 часов ден.* Това е причината при изчисляване на брой отработени часове да се използва формулата: =(час край - час начало)*24 По този начин при включване на резултата от формулата при следващи изчисления Excel ще работи с брой часове. Пример: отработеното време от 08:00 до 10:00 са 2 часа и 30 минути (2:30), които за Excel представляват 0.104166666666667 от 24 часа. Броят отработени часове от своя страна са два часа и половина (2,50). Ето и още примери на снимката: ![](https://upload.aula.bg/screenshot8702e3-7ae578b5.jpg) Малко е завъртяно, но определено е от значение при изчисляване на общ сбор на часове, възнаграждения и др.
Копирала съм формулата директно от файла, в който я съставих. Там тя работи. Ако искате изпратете ми примерен файл, където не се получава за да видя какъв точно е проблема - silvi612@abv.bg