Ранг 4
FREE

Николай Георгиев Диков Въреди LinkedIn адрес

Присъединил се: април 2021
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

8990

 
Постижения

40

за седмица 0
Изгледани уроци

741

за седмица 0
Харесани отговора

3

за седмица 0
Общо отговора

2

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Гуру!
Експерт!
Професионалист!
Потенциал!
Пет влизания за една седмица!
Богатството на образованието
Научихте 200 урока!
Непрекъснато израстване
Нощна птица!
Образованието е ключът
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Научихте 120 урока!
Обучение под пара :)
Научихте 100 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Продължаваме напред
Добро утро!
Научихте 80 урока!
Доказани знания
Напредък
Най-мощното оръжие
Добра екипна работа
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Благодарност
Първи стъпки
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Научихте десет урока!
Три влизания за една седмица
Който се учи, той ще сполучи
Научихте пет урока!
Добро начало
Напред, напред, напред
Записани осем курса!
Записани три курса!
Записан втори курс!

Последни форум дискусии

Дрямаката представлява фаза на съня, в която заспиващият постепенно се отдалечава и откъсва от околния свят. Дрямката може да бъде полезна практика, когато човек чувства умора. След кратка следобедна дрямка в рамките на 10-15-30 минути, човек се чувства отпочинал и освежен от натрупаната умора. В Япония съществува интересна работна практика, която е широко възприета от работодателите. Когато някой служител се почувства силно изтощен може да се усамоти и да си "дремне" за да "презареди".
Малко опит... В по-предният видеоурк споменах за умишлено оставени дребни но неспешни задачки които върша ако нямам време да влизам в активната зона. Особенно ако има вероятност и да прекъсна на никое място. Доста често повечето неща които правя изискват да подредя след това – инструменти, дискове, папки в компютъра. За всяко от перманентните дейности, които върша аз поддържам едно място, където може и да не са подредени, но хаосът е само и единствено там. Обикновенно след като съм свършил работа не винаги ми е удобно да прибера всичко на мястото му (закъсан накрайник на кабел на уред който е по- добре да поправя преди да е станало спешно, дискове по които има да се правят обложки или да си опиша какво има в тях, папки в компютъра и съдържанието им). Но бъркотията и недоправиците са само там. И ако междувременно спешно затърся нещо и не е на нормалното за мен мястото – то е логично е да е именно там, особенно ако се сещам да е ползвано наскоро. Просто още не е разнесено на мястото му, но се знае къде може да е. Така от една стана оползотворявам времето през прекъсванията да ги поправя/доправя ако имат нужда и разнеса по местата им и винаги мога да прекъсна ако се наложи, от друга страна преглеждайки последното което съм правил още веднъж премислям дали не съм забравил за нещо в тая връзка. И всяко неприбрано нещо се оставя на това място с идеята дори и да забравя за него и задачата свързана с него, като започна да подреждам да попадне в ръцете ми и да ме напомни. За поддържането (особенно на информация) – за повечето неща си имам логика къде първо би ми хрумнало да ги търся и дори да не е точно обяснима за други хора, умишлено ги оставям там. И дори съвсем да забравя какво съм правил – обикновенно следвайки моята логика наистина попадам от пръв-втори опит на тях. Иначе индексирането им кое къде беше отнема усилия и ако все пак не го подредя обратно на местата им, усилията да знаем кое къде е пропадат.
Извинете, но защо пишете хаос с "у" ?