Ранг 4
FREE

инж. Валентин Крумов

Присъединил се: май 2016
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

10235

 
Постижения

63

за седмица 0
Изгледани уроци

607

за седмица 0
Харесани отговора

68

за седмица 0
Общо отговора

21

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

4

 

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
12
MS Project
13
Microsoft Excel
3
MS Access

Записани курсове

Дори и човек да не си "изкарва хлаба" с проектиране, добре е да знае какво и как може да направи с помощта на AutoCAD. Благодаря на екипа на Аула (и) за този чудесен курс!
Отличен курс! Тези познания са необходими на всеки съвременен човек - без значение в коя сфера работи, дори и да не му се налага всеки ден да работи с таблици.Благодаря за този курс. Благодаря и за приятната изненада, че вече има и 2-ро ниво!Мисля, да продължа... 
Задължителен курс за всеки съвременен човек. Който си мисли, че върши работи с програмата, без да знае как се ползват правилно заглавия и подзаглавия, списъци, табулации и т.н., обрича себе си на излишни трудности.
Прекрасен курс - за тези, на които работата е свързана с таблици, списъци, данни и какво ли още не... За тези, които искат да си "улеснят живота" при работата с Ексел.И още - това е материя, която трудно се усвоява, ако няма кой да ти покаже и посъветва.Браво и благодаря!
Интересно - честно казано, не очаквах, че има такъв курс. Намирам идеята за много добра и най-важното - за правилна. По принцип, всички действаме така, както считаме за най-правилно, но дали е така наистина?Навлизам в курса с голям интерес.
Невероятен курс! Прекрасно продължение на курса за навиците за професионален успех. Простички на пръв поглед нещица от нашето ежедневие, с които толкова добре сме си свикнали и си ги "знаем", че най-често, не си даваме сметка, колко е важно, да се спазват някои елементарни принципи.
Отлично продължение, за усъвършенстване уменията придобити от курса "Тайните на EXCEL". Благодаря! Сега съм с намерение да си преговоря отново курса "VBA за EXCEL", за да си дойде всичко на мястото.
Впечатлен от двата предходни курса за навиците и продуктивността, навлизам в този курс с още по-голям интерес. Казват: "Правилната диагноза е половин лечение". Да, но как се поставя "правилна диагноза"?.. Кое и как да делегираме на технологията? Надявам се да узнаем.
Опитвал съм се да чета ръководства и книги за ACCESS, но все нещо не се е получавало. Благодаря за този курс!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Награди (Ден 16)
Една лицева опора :) (Ден 2)
Учител!
Гуру!
Експерт!
Записани осем курса!
Записани седем курса!
Споделящ знанията си
Чудесен приятел
Добър приятел
Много добър приятел
Записани шест курса!
Научихте 200 урока!
Записани пет курса!
Записани четири курса!
Професионалист!
Научихте 150 урока!
Пет влизания за една седмица!
Богатството на образованието
Научихте 120 урока!
Записани три курса!
Непрекъснато израстване
Научихте 100 урока!
Образованието е ключът
Попълнено мнение за два курса
Дай, за да получиш
Нощна птица!
Инвестиция в знания
Добро утро!
Обучение под пара :)
Научихте 80 урока!
Три влизания за една седмица
Потенциал!
Продължаваме напред
Най-мощното оръжие
Който помага на другите, помага на себе си
Профил със снимка
Най-интересното знание
Страхотна екипна работа
Научихте 40 урока!
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Добра екипна работа
Благодарност
Научихте 20 урока!
Научихте десет урока!
Стабилен напредък
Имейл новини. Ниво 3
Записан втори курс!
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Доказани знания
Напредък
Който се учи, той ще сполучи
Научихте пет урока!
Първи стъпки
Добро начало
Напред, напред, напред
Попълнено мнение за един курс

Последни форум дискусии

Здравейте, г-жо Колева! Според мен може да е някоя от изброените по-долу причини: 1. Печатна грешка - някой интервал в повече или "Enter", по-малко (при Вас, трите реда на новия VBA запис са "сбити", за разлика от горните на екрана); 2. Не сте "запомнили" направените във VBA изменения; 3. Прибързано очаквате резултат (най-вероятната причина). Той (резултатът) се появява, едва след като кликнете "начало на нов запис" (стрелкичката долу, сочеща надясно и маркирана с нещо като слънчице), след което трябва да изберете поне датата на новия запис. Чак тогава ще видите нов пореден номер, за новия запис; 4. Ако и това не помогне, не е изключено самият Access, да Ви прави "номера" - съдейки по червената лента в горния край на приложения екран, програмата сигнализира за проблем, с активацията. Опитайте отново - стъпка по стъпка. Успех!
Уважаема г-жо Колева, съдейки по това, което виждам на приложения екран, проблемът е това, че по някаква причина не сте свалили всичките полета от заявката SalesByClients, в решетката на новата заявка. При Вас се виждат само ClientID и City. Опитайте пак, като не забравяте, след като свалите всичките 8 броя полета, да запаметите новата заявка. Успех!
Здравейте! Има един частен случай, при който "симптомите" са точно като в случая, на г-жа Гергина Гочкова: Не забравяйте; ако от таблицата е филтриран дори само 1 ред, EXCEL вече работи в друг режим. При това положение няма шанс да ви се продължи нито числова, нито текстова редица. Искам да кажа, ако не ви се продължава числовата и/или текстова редица - погледнете, дали таблицата не е "филтрирана", преди да тръсите проблема другаде. На мен ми се е случвало.
По принцип съм съгласен с г-н Шипочки, но по една или друга причина, казаното много често остава само на теория. На практика, над 95 на сто от случаите, нашенецът гледа да мине „по-тънко“, пък ако може без пари – още по-добре. Няма какво да се лъжем – съвсем малко са хората, които са в състояние да оценят интелектуалния продукт от умствения труд на другите, а още по-малко са тези, които наистина го правят. Така че ако сте от категорията на хората които полагат умствен труд, но не проявявате гъвкавост при оферирането, почти е сигурно, че ще гледате как някой „по-гладен“ се захваща да свърши работата вместо Вас. Друг е въпросът, колко компетентно и качествено ще я свърши, ако въобще я свърши. Конкретно на въпроса за часовете: Според мен, часовете за работа, са си часове за работа и трябва да се използват по предназначение. В противен случай рискуваме да се отдадем на „умствен мързел“, та даже и на физически такъв. Неволно си спомням вица за нашенеца, който на въпроса „Какво можеш да правиш?“, отговорил: „Епа, мо‘ем да копам“. „Само това ли?“ – последвал втори въпрос. „А, мо‘ем и да не копам“ – отговорил нашият човек. Та така… Както стана ясно от курса, и без да посягаме на часовете за работа, може да се отдели достатъчно време, стига да искаш, и което е най-важното – да знаеш точно за какво, тоест да имаш ясна цел. Иначе, както се казва; „Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде“.
От доста време работя с EXCEL, но да си призная, не съм си давал сметка за предимствата на същинските екселски таблици, в сравнение с това, което в този урок нарекохме масиви. Сигурно, защото не е имало, кой да ми го обясни по такъв разбираем начин, както го направи Витали Бурла в настоящия урок. Искрено му благодаря, за това. На колегите, които като мен са си мислели, че задаването на таблица с инструментите на EXCEL, е просто едно форматиране в различни цветове, ще кажа: разликата между таблиците и масивите наистина е огромна. Наистина и те си имат своите особености, но в момента, в който човек ги усвои, таблиците облегчават труда многократно.