Защо пък да не вземем от часовете за работа?

MS Project Професионални навици за развитие Самоусъвършенстване Личностно развитие Мотивация Организация Полезни навици

Курса е забавен, но не съм съгласен , че богатите хора са богати само защото много работят. По скоро човек като работи трябва да си има цена и да държи на нея. Ама инвеститора стиснат и недава дотатъчно - да си намери друг, аз няма да си губя времето в работа която на края ще излезне че сме работили на загуба. Така че на всяка работа трябва да и се отделя толкова време колкото заслужава цената и така остава повече време което да добавим към цитираните 6 часа.

По принцип съм съгласен с г-н Шипочки, но по една или друга причина, казаното много често остава само на теория. На практика, над 95 на сто от случаите, нашенецът гледа да мине „по-тънко“, пък ако може без пари – още по-добре. Няма какво да се лъжем – съвсем малко са хората, които са в състояние да оценят интелектуалния продукт от умствения труд на другите, а още по-малко са тези, които наистина го правят. Така че ако сте от категорията на хората които полагат умствен труд, но не проявявате гъвкавост при оферирането, почти е сигурно, че ще гледате как някой „по-гладен“ се захваща да свърши работата вместо Вас. Друг е въпросът, колко компетентно и качествено ще я свърши, ако въобще я свърши.

Конкретно на въпроса за часовете: Според мен, часовете за работа, са си часове за работа и трябва да се използват по предназначение. В противен случай рискуваме да се отдадем на „умствен мързел“, та даже и на физически такъв. Неволно си спомням вица за нашенеца, който на въпроса „Какво можеш да правиш?“, отговорил: „Епа, мо‘ем да копам“. „Само това ли?“ – последвал втори въпрос. „А, мо‘ем и да не копам“ – отговорил нашият човек. Та така… Както стана ясно от курса, и без да посягаме на часовете за работа, може да се отдели достатъчно време, стига да искаш, и което е най-важното – да знаеш точно за какво, тоест да имаш ясна цел. Иначе, както се казва; „Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде“.

"Вегетирам пред телевизора" ми хареса :D

Замислих се над съветите от видеото относно "хабенето на времето" и се оказа, че и през работно време има "хабене". Куриозното е, че "хабенето" се получава, когато се спазват правила за нехабене (оптимизиране) на работното време. Стана ми забавно.

Здравей, Бранимир.

Какво те кара да мислиш че спазването на правила за нехабене, водят именно до хабене на време :).


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация