Ранг 6
PRO

  Иво Искренов

Присъединил се: февруари 2014
					
 
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

85935

 
Постижения

48

за седмица 0
Изгледани уроци

889

за седмица 0
Харесани отговора

4296

за седмица 0
Общо отговора

1817

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

78

 

Интереси

Photoshop 3ds Max 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX V-Ray V-Ray Рендери за 3ds Max Fusion 7 Тайните на Photoshop Adobe Photoshop 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX 2018 3DS MAX 2018 3D Моделиране и Рендериране Мастерклас по 3D Моделиране Фотограметрия - създаване на 3D модел от снимки Фотограметрия (3D сканиране) Интериорна визуализация

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
24
Photoshop
3
AutoCAD
92
3ds Max
54
V-Ray
210
Adobe Photoshop
33
3DS MAX 2018

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Добър приятел
Много добър приятел
Добро утро!
Записани осем курса!
Експерт
Нощна птица!
Научихте 200 урока!
Научихте 150 урока!
Научихте 120 урока!
Научихте 100 урока!
Научихте 80 урока!
Научихте 40 урока!
Научихте 20 урока!
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Добро начало
Три влизания за една седмица
Пет влизания за една седмица!
Попълнено мнение за един курс
Попълнено мнение за два курса
Най-интересното знание
Богатството на образованието
Връзка с Facebook
Споделящ знанията си
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Продължаваме напред
Дай, за да получиш
Който помага на другите, помага на себе си
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Профил със снимка
Страхотна екипна работа
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Доказани знания
Напредък
Записани четири курса!
Записани три курса!
Който се учи, той ще сполучи
Добра екипна работа
Благодарност
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Записан втори курс!

Последни форум дискусии

Привет, благодаря на Найден за изказаното мнение и ще се опитам да поясня относно другата част от поста : "Тук винаги се използва highest" - тази опция дава най-коректен, но и най-бавен резултат - подреждането на камерите с нея може да отнеме часове. Разбира се, че ако имаме възможност е добре да я ползваме, но по-скоро става въпрос за баланс и според мен няма никакъв проблем да се използват и другите опции от падащото меню, ако и те успяват да наредят камерите. Ако трябваше да се използва "винаги" нямаше да има възможност за избор от потребителя. Още повече във видеото се казва, че ще се пробва с тази опция с оглед на времето и ако не се наредят камерите адекватно, може да се върнем и да пробваме с Highest. "Key point и Tie point: това което сте казали не е коректно" - в видето не се разясняват по отделно и много нашироко тези параметри, а просто е показано, кой тип точки ще се използват. Стойностите, които може да се използват тук са в доста широк диапазон и могат да зависят от много неща - типа на снимане, самите снимки, модела, който се снима ... тук отново е поле за избор. За конкретна универсална стойност не мисля, че може да се говори. В ръководството на Metashape относно параметъра tie point limit, има следната информация, която казва, че този параметър спомага за процеса на разположението на камерите, но не влияе като цяло на качеството на модела, но при много ниски / високи стойности може да има липсващи части от денсклауда ... с което пак идваме до експерименталното ниво - върши ли работа избраната стойност или не. Възможно е и съм съгласен, че с по-малка стойност, може и да се получи по-коректен резултат, но в случая и с избраната стойност денсклауда ще се получи. Окуражавам експериментирането в тази насока според постановката за снимане и ще се радваме да споделите конкретни резултати с нас, които биха били полезни за всички! ![](https://upload.aula.bg/screenshot18b1508-1a7642cca.jpg)
Пробвай да промениш тези отметки и дори алтернативно отгоре може да сложиш един Smooth модификатор със Auto Smooth опция ![](https://upload.aula.bg/screenshot4d57e1c-1049cc035.jpg)
Инструмента Clone Stamp взима избраният източник за клониране от текущият слой и също така, резултата от него е в текущият слой. С други думи, тъй като в момента работиш с изрязани изображения и не навсякъде има съдържание в слоя, то при активен Clone Stamp, от слой 7 (както е в момента) трябва да избереш източника (с Alt+кликване) да бъде от този слой. Ако клинкеш някъде където няма изображение в слоя, няма да има какво да се копира.
Здравей, с клавишната комбинация Ctrl+T се стартира Free Transform Tool-a, а не се деселектира направена селекция. За целта може да използваш клавишната комбинация Ctrl+D
Здравей, може да пробваш както е показано на прикаченото изображение да добавиш основните менюта от бутона "Организиране" ![](https://upload.aula.bg/screenshot11505b5-1ce525f2.jpg)