Обновен курс по Revit. Ето какво сме включили в допълнителните 20 урока.

Нещо ново 🙂

Нашата цел е да предлагаме и актуални и практични знания.
Затова решихме, че е време да ви зарадваме с нови 20 урока към курсът “Основи на BiM и Revit

Основното обучение е разделено в 8 модула с 93 урока.

Като новите 20 урока, събрахме в два нови модула.

Цената си остава същата, качеството се повишава 🙂

Отново искаме да припомним: – Не, курсът не става прекалено дълъг.

Знаете, синтезирали сме всичко, за да е максимално удобно, достъпно и приятно за всеки един от вас.

Нека разгледаме какво ви очаква!

Ето какво ще научите с новите модули

Модул 9: Най-интересното от нововъведенията в последните версии на Autodesk Revit

Нововъведенията, които са разгледани в този модул се състоят от една страна в подобряване на интерфейса, а от друга в подобряване на вече съществуващи инструменти.

Обновеният интерфейс има за цел да стане по-информативен и изчистен. В някои от менютата, част от опциите са отпаднали, което ги прави по-ясни. Интерфейсът е така устроен, че вече получаваме повече информация за дадени елементи.

Така например, можем да видим в коя версия е създаден даден файл, преди да сме го отворили. Организацията на отделните панели и работата с тях е по-интуитивна и лесна.

За щастие най-накрая можем да използваме пълноценно софтуера на повече от един монитор. Част от видеата показват новата организация на работните прозорци. Вече е възможно отделни изгледи от модела да бъдат отделяни в собствени прозорци, които да бъдат прехвърляне на повече от един монитор.

Така успоредно може да се работи на няколко монитора, което значително да повиши ефективността на работа.

Разработчиците на софтуера не са подминали и инструмента за стълби. Вече имаме една подобрена функционалност с допълнителни опции не само за стълбите, но и за парапетите.

Можем да създаваме в една стъпка стълба през няколко нива, дори нивата да са през различна етажна височина. Вече не е нужно да създаваме отделна стълба между всеки две нива, нито да се притесняваме, че разстоянието между етажите е различно.

Парапетите от своя страна са подобрени, като вече е възможно да следват наклона не само на стълби, но и на стени и терен.

Обновени са и инструментите за създаване на текстове и дименсии.

При дименсиите са разширени възможностите при котирането на извити елементи в разрез, а при текстовете имаме допълнителни функции за форматиране.

Контролът над графиката също е подобрен. Вече имаме възможност да създаваме двуслойни щриховки, но повече може да видите в самите видеа.

Модул 10: Надграждане над базовите функционалности в Autodesk Revit

Този модул е запазен за по-интересните инструменти и по-задълбочената работа със софтуера:

  • да адаптирате софтуера към вашия начин на работа. Отделено е внимание на организацията на проектния браузър и как да създадем специфична организация и подредба на изгледите в него;
  • различни приложения на инструмента „Scope Box“ – глобален контрол над оси или пък ви служи за контрол на граница на изобразяване на елементите в различни изгледи;
  • подобрена е функционалността на стълбите. Ще научите и как да контролирате отделните компоненти на една стълба – стълбищно рамо, площадки и опори;
  • как да накараме дадени елементи да изглежда по начин, отговарящ на нашите стандарти. Най-често имаме проблеми със символите за разрезна линия, за коти, за нива. В модула ще разберете как може да променяме тези символи и да ги адаптираме към нашите графични стандарти;
  • специфична редакция на фамилия за чертожен лист;
  • един от най-интересните подходи, част от курса е приложение на споделени параметри. Този подход при работа ни дава възможност да персонализираме софтуера и да добавяме собствени параметри, като чрез тях обвързваме динамично проект и фамилия;
  • как можем да трансферираме проектна информация. Става дума не само за типове елементи или фамилии, но и за настройки на дебелини на линии, графични темплейти и други. С този подход ще може да използвате завършен съществуващ проект, за да създадете ваш темплейт. Започвайки от празен и чист файл, прехвърляте само нужното от готовия проект, без да прехвърляте ненужна информация и излишно да натоварвате вашия темплейт.

Тези уроци ще надградят вашите умения. Дават по-задълбочен поглед над софтуера. Ако не сте поглеждали към новите версии, вероятно ще ви накара поне да помислите за преминаване към тях.

Инструментите, с които работим непрестанно еволюират. Важно е да следим тенденциите, за да сме в крак с новите възможности, които стоят пред нас.

Надяваме се, че с тези уроци ще ви помогнем да надградите своите умения и знания, което ще допринесе да бъдете по-добри професионалисти.


Ако искате да увеличите вашите Revit умения, разгледайте нашите уроци на aula.bg

По всяко време може да се възползвате и от безплатните уроци по BiM и Revit.

Получавате едномесечен достъп до първите 20 урока от курса.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е buton_20_bezplatni_uroka.png

Ако тази статия Ви е била полезна, ще се радваме да я споделите във Facebook с приятели. 🙂

One thought to “Обновен курс по Revit. Ето какво сме включили в допълнителните 20 урока.”

  1. Лично аз имам интерес към частта HVAC. Интерсесува ме също така каква трябва да ми предварителната подготовка по Revit, за да участвам в курс по специалност, в случая HVAC. До сега съм работил на Acad.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *