Нов курс в Аула (+бонус): Обработка на снимки с Adobe Lightroom

Ако си фотограф, вероятно вече знаеш колко важна е последващата обработка за създаването на зашеметяващи изображения. А, Adobe Lightroom е един от най-популярните инструменти за редактиране и усъвършенстване на снимки. Независимо дали си опитен професионалист или току що започваш да се занимаваш с фотография, Lightroom предлага изобилие от мощни функции и инструменти, които могат да ти помогнат да изведеш своите снимки на следващо ниво.

Научи повече за Adobe Lightroom в нашата блог статия по темата: https://aula.bg/blog/adobe-lightroom/

Въпреки, че Photoshop също е мощен инструмент, който може да се използва за нуждите на фотографите, Lightroom все пак е по-добрият избор поради няколко основни причини. Нека ги разгледаме заедно в следващата точка.

Предимствата на Lightroom пред Photoshop

Adobe Lightroom е чудесен избор за фотографи, които искат мощен и интуитивен инструмент за управление и редактиране на снимки. Докато Photoshop е ценен що се отнася до по-сложни задачи за редактиране. Предимствата на Lightroom могат да бъдат обобщение в 3 основни категории:

На първо място това е работният процес, който в Lightroom е оптимизиран, така че да могат да се управляват и редактират голям брой снимки. В него могат лесно да се импортират, организират и сортират снимките, както и да се прилага една и съща редакция върху няколко изображения наведнъж.

На второ място са инструментите за редакция, които са изцяло обвързани с нуждите на фотографите, включително корекции за експозиция, контраст, баланс на бялото и др. Тези инструменти често са много по-интуитивни и лесни за използване, отколкото тези, които са във Photoshop. Въпреки че Photoshop има по-разширени възможности за обработка, той може да бъде объркващ и предизвикателен за начинаещи или фотографи, които са фокусирани основно върху базово редактиране и подобрение на изображенията.

И на трето място – Lightroom е по-добър в управлението на голям брой файлове с изображения и може да обработва „сурови“ файлове със снимки от широка гама камери. Photoshop може да работи и с необработени файлове, но изисква допълнителни плъгини и може да бъде по-сложен за настройка.

Какво ще научите в курса „Обработка на снимки с Adobe Lightroom“?

  • ИНТЕРФЕЙС: добавяне, подреждане, филтриране и търсене на снимки в Adobe Photoshop Lightroom.
  • ИНСТРУМЕНТИ ЗА КОРИГИРАНЕ НА СНИМКА: коригиране на осветеността и цветовете на снимката. Промяна на пропорциите, завъртане и кадриране  на правилното коригиране на една снимка.
  • ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕСЕТИ И ПРОФИЛИ: използване на пресети и профили за бързо постигане на резултати.
  • ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕФЕТИ: инструменти  за промяна и манипулация на остротата, яснотата, цветността, детайла на снимката.
  • СЛИВАНЕ НА СНИМКИ: Използване на програмата за сливане на множество снимки в една панорамна снимка със значително по-голяма разделителна способност или в HDR снимка за подобряване на осветеността и цветовете и.
  • МАСКИ И СЕЛЕКЦИИ: Използване на маски за промяна и корекция на определени части от снимката за постигане на максимален резултат.
  • РЕТУШ И МАНИПУЛАЦИЯ: как да изберем правилно инструментите, за да постигнем по-добър резултат в манипулацията на една снимка.

Курсът е заснет на Lightroom v. 6 (Lightroom 2022).

На следния адрес може да свалите програмата, като има и възможност за безплатно изпробване в рамките на 7 дни 👉 https://www.adobe.com/products/photoshop-lightroom.html

Вижте какво още ще научиш в обучението по Adobe Lightroom от самия лектор – Иво Делин:

БОНУС: Теоретичен курс по фотография

На всеки, закупил курса по Adobe Lightroom, ще активираме напълно безплатно достъп до обучението „Теоретичен курс по фотография“!

Идеята е, че с него ще може да поставите основите си в сферата на фотографията, които след това да надградите с обучението по Lightroom.

В теоретичния курс по фотография ще се запознаете с основните фотографски техники, устройство на фотоапарата и основни настройки, основните правила и техники за снимане на открито и настройки на осветление в студио.

ВАЖНО! Ако закупите курса по Adobe Lightroom, пишете ни на имейл maria@aula.bg, за да ви активираме обучението по фотография!

Запиши се за обучението по Adobe Lightroom и обработвай снимките си като професионален фотограф:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.