Нов курс: Управление на проекти с Jira Software [+20 безплатни урока]

В Аула вече повече от година използваме Jira, за да управляваме своите проекти и задачи.

Без значение дали става въпрос за създаването на нов курс, за добавянето на нова функционалност в сайта, за появата на проблем с издаването на фактури или за провеждането на някоя кампания – мястото, на което се случва всичко това е Jira!

Нашият опит с програмата ни увери в необходимостта от създаването на систематизирано обучение, което да въведе екипа в ефективното използване на софтуера.

Jira е изключително гъвкава програма, която може да бъде оптимизирана за специфичните нужди на всеки един отдел. Тя притежава безброй функционалности, които може би на пръв поглед я правят да изглежда доста сложна. Но най-сложното всъщност е самите служители да се научат да я използват по един и същи начин, за да подобрят своето сътрудничество и да оптимизират работните си процеси.

Научете повече за Jira в нашия блог 👉 Jira Software. Какво е и за какво се използва?

Jira се използва както от компании с 5 служители, така и от корпорации с над 50 000 служители. Така, че ако ти и твоят екип сте готови да подобрите сътрудничеството, прозрачността и ефективността си на работа, то ви кани да се запишете в новия ни курс „Управление на проекти с Jira“.

Нека преминем към:

Какво ще научите в курса „Управление на проекти с Jira Software“?

Обучението е разделено на 8 логически обособени и последователни модула.

Курсът е с практическа насоченост, така че ще е необходимо да свалите програмата на своя компютър, за да приложите наученото от уроците.

Обучението е подходящо за напълно начинаещи в работата с Jira.

Тук може да разгледате различните планове на Jira за закупуване/ инсталация: https://www.atlassian.com/software/jira/pricing

Нека разгледаме накратко какво ще научите от всеки един модул:

Модул 1: Въведение в Jira Software и основните понятия

В този първи модул от курса ще се запознаете с Atlassian продуктите, ще научите за различните приложения на Jira, както и ще разгледаме ключовите и елементи и функции.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 1 - въведение и основни понятия

Модул 2: Създаване на Jira инстанция и навигация

В този модул ще пристъпим към създаването на профил в Atlassian и Jira инстанция, ще научите как да управлявате достъпа на глобално и проектно ниво, да добавяте потребители и да формирате екипи.

Модулът ще предостави насоки за навигация в Jira, управление на абонамента, персонализация на профила и нотификациите. Ще се научите да търсим проекти и задачи с Basic и Advanced search.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 2 - инсталация и навигация

Модул 3: Управление на Projects в Jira

Ще се научите как се създавате проекти в Jira, какви шаблони да използвате, как да навигирате в проектните менюта и как да използвате максимума от функционалностите, свързани с тях.

Ще застъпим и теми като управление на ролите и сигурност на проектите.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 3 - управление на проекти

Модул 4: Работа с Issues в Jira

В този модул ще разгледаме в детайли как изглежда един тикет в Jira, какви са основните полета и атрибути, и как те се настройват.

Ще научите за възможните взаимовръзки между Issues и техните работни потоци. Ще добавите е в арсенала си трикове за промяна или местене на множество тикети.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 4 - работа с issues

Модул 5: Основни видове Boards в Jira – Kanban и Scrum

В този модул ще научите как се създават и настройват Boards в Jira, какви са разликите между Scrum и Kanban като Boards, но и като методологии.

Ще преминем през управление на Backlog и създаване на Sprints, както и ще споделим добри практики за управлението на Agile процеси.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 5 - основни видове boards

Модул 6: Jira Query Language (JQL), създаване и управление на филтри

В този модул ще се запознаете с Jira Query Language (JQL) – мощен инструмент за създаване на заявки в Jira.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 6 - JQL

Ще научите как да създавате различни по сложност JQL заявки за филтриране на задачи по специфични критерии, както и как да запаметявате и използвате тези заявки като Filters.

Модул 7: Създаване, настройка и управление на Dashboards

В 7-ми модул ще разгледаме за какво се използват Dashboards, как се създават, как се конфигурират, какви Gadgets можем да използваме в тях за визуализация на данни, както и по какви начини можем да презентираме съдържанието, например с помощта на Wallboard функцията.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 7 - създаване, настройка и управление на dashboards

Модул 8: Създаване на автоматизации в Jira

В последната част от курса ще се запознаете в детайл с Jira автоматизациите. Ще научите как да конфигурирате Triggers, Conditions, Branches и Actions, за да създавате сложни автоматизационни правила, с които да спестявате време и да управлявате по-големи масиви от данни и тикети.

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - модул 8 - автоматизации

Научете повече за курса от лектора Ивайло Димитров:

Безплатни уроци за курса „Управление на проекти с Jira“

За повечето обучения в Аула даваме възможността да стартирате с безплатни уроци, за да се убедите сами в стойността, която ще извлечете от курса.

Курсът „Управление на проекти с Jira“ не е изключение.

Ако имате регистрация в Aula.bg, то влезте в профила си и намерете обучението (или просто кликнете върху линка тук.)

След което кликнете върху зеления бутон „Безплатни уроци“.

Така ще отключите първите 2 модула. 👇

Кура в aula.bg "Управление на проекти с Jira" - безплатни уроци

Надяваме се обучението да ви е полезно и да помогне на теб и твоя екип да работите по-ефективно и да постигате по-добри резултати!🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *