Представяне на CorelDraw

CorelDRAW е признат за световен стандарт за графичен дизайн, като се използва ежедневно от милиони хора по света.

Това е спечелило на CorelDRAW репутацията на функционален и достъпен софтуерен продукт от професионално ниво.

Това e програма за рисуване, основана на векторната графика.

За разлика от програмите за растерна графика, при CorelDRAW в процеса на мащабиране на обекта, качеството се запазва и размера на файла не се променя с промяна на големината на изображението, което се явява основно предимство на програмата.

За всички графични дизайнери работата с CorelDRAW е задължително условие за качествени крайни резултати. Програмата се е наложила през годините, като първата й версия е от далечната 1989г. За този период програмата се е развила шеметно, като е станала безценен помощник в създаването и редакцията на изображения.

Програмата има лесен и разбираем интерфейс, множество функционалности и характеристики, с които можете да превърнете идеите си в реалност. С CorelDRAW можете да отключите и доразвиете креативността си. За целта просто трябва да се научите как да използвате правилните инструменти за постигане на крайната цел – професионално изображение.

CorelDraw

CorelDRAW е двумерно-равнинна (2D) и обектно-ориентирана програма. Тя е векторна и обектно-рисуваща, защото инструментите за рисуване създават обекти, дефинирани с векторна и илюстрационна математика, поради което е особено подходяща за създаване на художествени, учебни и технически илюстрации. Предимствата на векторната графика са, че се мащабира многократно и се трансформира без загуба на качеството, за разлика от растерната.

Това е необходима програма за всички, които работят в областта на графичния дизайн, технически илюстратори, проектанти, мултимедийни дизайнери, оформители, специалисти по издателска дейност.

Какво всъщност правят графичните дизайнери?

Това е професията за художниците, но с компютри! Тази специалност предлага изобилие от възможности за професионално развитие.

Графичният дизайнер е специалист по една от най-търсените и отлично платени професии както в страната, така и по света. Той трябва да има голям набор от качества: художествени умения, образно, комбинативно и алтернативно мислене, визуално въображение и най-вече – усет за красивото. Тази професия предполага професионално познаване и умение за използване на най-новите технологии и средства за графичен дизайн. Именно CorelDRAW е задължителен софтуер, който трябва всеки един графичен дизайнер да познава и да умее да работи с него.

Представяне на онлайн обучението по CorelDraw в „Аула“:

Видео уроците от „Аула“ ще Ви „гмурнат“ в дълбините на тази страхотна програмата и ще ви разкрият техники, с които ще ускорите в пъти работата си. Начинаещите потребители на CorelDRAW ще придобият увереност и познания, а по-напредналите ще развият уменията си до неподозирани предели.

Ако искате да научите повече за онлайн обучението по „Графичен дизайн с CorelDRAW“ от учебен център „Аула“, натиснете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.