Въпрос към урок: V-Ray Материали – BlendMtl от курс: V-Ray Рендери за 3ds Max

Как се ползва Dim Distance?

3D Моделиране
V-Ray
V-Ray Рендери за 3ds Max

Имах проблем с едно много силно отражение върху обект и търсих начин да го поправя. Опитах с настройките на материала, но не успях да го направя да изглежда добре. Всъщност проблема тръгна от материала на решетката на канала. Затова опитах да пипна Dim Distance и се оказа, че нещата се получават. Изпращам скрийншот, и моля да обясните какво означава тази опция и каква роля играе тя за материалите? Също каква роля играе и Max depth?

Тук изглежда доста добре отражението на колата, също и отражението от канала.

Рефлекцията найстина е малко силна в първият вариант и смятам, че трябва да се намали, но в случая бих пробвал първо с други похвати преди да променя Dim Distance. Този параметър определя границата, като разстояние, до която да с еизчислява рефлекцията, което значи, че след определена стойност материала няма да рефлектира, което в реалност мисля че не може да се получи. След като при теб е станало добре с това чиитване, значи е ок да го оставиш така, само допълвам и няколко други похвата с който може да се пробваш да се справиш с този въпрос :
- пробвай да намалиш цвета от бяло към черно на Reflect
- опитай с карта Falloff в Reflection слота, като оставиш типа да бъде Fresnel и променяй кривата
- за решетката предполагам че Fresnel IOR e доста висок, намали го и ще се намали и този метален блясък
- пробвай да експериментираш с друг тип материал, който може да е по-реалистичен - например VrayCarPaintMtl

Много благодаря за насоката! Ще опитам различните варианти.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.