Ранг 4
АБОНАТ

инж.Геодез Григор Груев

Присъединил се: февруари 2011
					
Григор Христов  Груев                                            
Роден в гр. Пирдоп , живущ в гр. Стара Загора съсобственик на "ГЕОСТИЛ" ООД гр. Стара Загора. Имам дългогодишен опит в геодезията, занимавал съм се с много разнообразни проекти в инфраструкторното проектиране, кадастър, инженерна геодезия и много други.
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

11363

 
Постижения

54

за седмица 0
Изгледани уроци

914

за седмица 0
Харесани отговора

48

за седмица 0
Общо отговора

105

за седмица 0
Въпроса

54

за седмица 0
Последвани

43

 

Интереси

AutoCAD Формула AutoCAD Формула II AutoCAD Формула 3D Microsoft Excel MS Word AutoCAD VIP AutoCAD Civil 3D CAD/BIM Проектиране Microsoft 365 Тайните на Excel Тайните на Word Инфраструктурни проекти с Civil 3D

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
1
AutoCAD
1
AutoCAD Civil 3D

Записани курсове

Отличен курс, над 2/3 от нещата ги знаех, но не ги използвах и след курса си ги припомних и в комбинация с други неща, които научих от курса, си ускорих работата. Успех, очакваме новости!
Курсът по Exel е добре направен и открих, че има новости и тънкости, които ще ми подобрят и ускорят работата. Благодаря, продължавайте все така добре да ни усъвършенствате! 
Много добър курс, научих много неща за оформянето на текстовете.
Отличен курс, получих добри знания от него и очаквам в бъдеще да откриете още новости за софтуера, с които да ускорим нашата работа и да се усъвършенстваме. Успех!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 2
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 1
Напомняне (Ден 14)
Имейл новини. Ниво 3
Гуру!
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Експерт!
Добро утро!
Записани осем курса!
Научихте пет урока!
Попълнено мнение за два курса
Попълнено мнение за един курс
Споделящ знанията си
Дай, за да получиш
Който помага на другите, помага на себе си
Три влизания за една седмица
Богатството на образованието
Пет влизания за една седмица!
Непрекъснато израстване
Професионалист!
Страхотна екипна работа
Най-интересното знание
Образованието е ключът
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Потенциал!
Продължаваме напред
Най-мощното оръжие
Нощна птица!
Най-добрият приятел
Добра екипна работа
Благодарност
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Доказани знания
Незаменим приятел
Чудесен приятел
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Записани четири курса!
Профил
Добър приятел
Много добър приятел
Добро начало
Стабилен напредък
Напредък
Първи стъпки
Който се учи, той ще сполучи
Напред, напред, напред
Записан втори курс!
Записани три курса!

Последни форум дискусии

Здравейте, колеги поиграх си установих, че като севера е наляво в LAYOUT-а на AS COMPOSED етикетите са коректни, но ако севера е на дясно етикетите са обърнати наобратно. При Stacket Text винаги са водоравни независимо от положението на завъртане на изображението в LAYOUT-а. Въпрос имам към по знещите - знаете ли как стрелката при AS COMPOSED, която указва изместената точка да насочена както при Stacket Text за да се показва по керектно? Или какъв Leader използвате за да се показват по коректно изместените етикети?
Здравейте, уважаеми колеги пробвах го това със завъртането на точките в LAYOUT-а при мен се въртят само поместените етикети. Моля кажете къде бъркам защо моите се въртят така странно. 1. Оригинал в модела ![](http://upload.aula.bg/screenshot1961e3-56065864.jpg) 2. В LAYOUT-а тези които не са отмествани са си ОК проблема е с местените етикети ![](http://upload.aula.bg/screenshot4ad469d-18f9e49fe.jpg) 3. Когато му променя настройките на AS COMPOSED в модела етикета се измества на дясно от стрелката до знака на точката и в LAYOUT-а се получава така обърнати на юг :) ![](http://upload.aula.bg/screenshot3b7227f-1cca60ad7.jpg) Не мога да открия причината и при етикета стандарт е същото. Ще бъда много благодарен!
C Feature line може да се коригират коти ако е необходимо на чупките на линията, както и в участъците с дъга да се направи плавен преход на сегменти. Също така може да се смени и наклона на отделни участъци. Може да се овсетва, както в положение така и по височина. Това при бреклайн не може да се постигне. Надявм се да съм бил полезен, успех!
Здравейте, искам да променя тази настройка на ексел поради факта, като използвам "csv" като файл за GPS и Civil 3D там по подразбиране трябва да са със запетаи, а ексела ни ги изкарва със " ; " и затова минавам през нотпад за да ги реплейсна и искам да избегна това. Има ли начин?
Благодаря за разяснението Краси аз това не го знаех, отнастно дебелината знака point на подробната тачка като променя на дебелина или цвят в леара в който е изчертана се променя и дебелината и съорветно цвета. При мен така се случват нещата надявам се да съм полезен :)