PRO

Радослав Белчев

Присъединил се: ноември 2021
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

60

 
Постижения

2

за седмица 0
Изгледани уроци

0

за седмица 0
Харесани отговора

5

за седмица 0
Общо отговора

4

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
4
Microsoft Excel

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Добра екипна работа
Благодарност

Последни форум дискусии

Икономически може би е неоправдано да се продават автомобили 2 и 3 дори и да не отговарят на изискването за товароносимост, но икономическата целесъобразност в случая е на задан план. По-важното е да се илюстрира как могат да се ползват логическите функции. Разбира се, възможно е да се въведат още критерии по 3-те параметъра, така че "негодните" автомобили да се отсеят по-прецизно - например, да се оставят автомобили под 5 тона ако пробегът и/или възрастта им е под някакъв много нисък праг, за 15-тонните автомобилите да се допуска много по-голям пробег, защото двигателите им са с по-голям ресурс при равни други условия. Може да се вземе предвид и 4-ти критерий - EURO стандарт за вредни емисии и т.н.
Товаросимостта е задължително условие, но не е достатъчно. Идеята е, че ако другите две условия, за които е достатъчно едно да е изпълнено, не са изпълнени едновременно, те дават логическо FALSE. Дори товароносимостта да е над заложения лимит, когато другите две условия едновременно не са изпълнение, резултатък като цяло е FALSE и камионът се продава.
Здравейте, При IF обикновено условието се задава като А1>X, където X може да е твърдо зададено число или дата или пък да е референция към адрес на клетка, където има число или дата. Тук не са нужни кавички. При функциите от типа SUMIF, SUMIFS, COUNTIF и пр. може също в критерия да се реферира към адрес на клетка без да са нужни кавички. Кавички не са нужни и когато цитираме конкретно число (спазен формат на число). Когато обаче търсим не точно съответствие с критерия, а стойностти по-големи, по-малки и пр. (<,>,<=,>=) тогава задължително използваме кавички. Кавички ползваме и когато вместо число цитираме точна дата в критерия ("21.07.2021") или текст. Вариантите са общо взето два: 1) ">"&А1 - динамично задаване с референция към клетка с числов или датен формат 2) ">50" - задаване с фиксирана стойност. Тук трябва да се внимава, защото ако например зададем така: ">100 000", ще е грешно. 100 000 не се възприема като числото сто хиляди, а като текст. Просто трябва да изтрием интервала. Задаване на критерии по дата по този начин ">21.07.2021", също работи. Интересното е, че ексел възприема най-различни датни формати, като например ">21 юли 2021" или ">21-07-2021".