Ранг 3
FREE

Георги Горанов

Присъединил се: юни 2018
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

4380

 
Постижения

25

за седмица 0
Изгледани уроци

64

за седмица 0
Харесани отговора

1

за седмица 0
Общо отговора

6

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

3

 

Интереси

Microsoft Excel Тайните на Excel

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Здрав напредък
Страхотна екипна работа
Добра екипна работа
Благодарност
Имейл новини. Ниво 3
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Три влизания за една седмица
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Доказани знания
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Напредък
Пет влизания за една седмица!
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Научихте пет урока!
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Добро начало
Връзка с Facebook
Профил със снимка

Последни форум дискусии

Едно уточнение към чудесните и нагледни схеми на Никола Петров, относно функцията Workday и аргумента [Holidays ]- коректно е да се каже ,че това не са обикновенни почивни дни, а почивни дни извън събота и неделя-държавни и други празници.
А това е случая, когато сме довнесли 500 лв на датата 1 юли 2020 (т.е. в средата на периода за по-нагледно) и вече се вижда разликата в крайната сума ![](https://upload.aula.bg/dovnesena-suma-krayna-suma-depozit-lihva-za-celiia-period-dovneseni-sumi-185a1440a.jpg)
![](https://upload.aula.bg/screenshot240bfc6-f9f4c502.jpg) това се получава при депозит от 10 000, с лихва 3%, за 2 периода от по 1 година, като е включен и данък лихва, който е 8%
Относно смятането на лихвата по депозит трябва да уточним дали по този депозит ще има движения на салдото ( в общия случай не се допуска теглене без да се развали депозита,но често е допустимо довнасяне на думи без да се нарушава). А формулата, която е дал Kocho e точно за сложна лихва при определен брой лихвени периоди, без да имаме довнасяне на суми. Ако се довнесе сума, обичайно лихва се начислява за новата сума за времето, в което е престояла в банката. За формулата ,която прилага Никола Петров, искам да уточня, че се отнася за изплащането на заем с равни месечни вноски.Една проста сметка на депозирана сума 1 000 000 при годишна лихва 12 %, за срок от 2 годнини показва,че получената лихва, ако не са добавяни суми по депозита ще бъде за първата година 120 000, за втората с натрупване 134 400, или общо 254 500.