Ранг 4
FREE

инж.  Юлиян Пройков

Присъединил се: февруари 2017
					
Електроинженер
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

8205

 
Постижения

68

за седмица 0
Изгледани уроци

923

за седмица 0
Харесани отговора

60

за седмица 0
Общо отговора

56

за седмица 0
Въпроса

15

за седмица 0
Последвани

6

 

Интереси

AutoCAD Формула II AutoCAD Формула 3D AutoCAD Личностно развитие Microsoft Windows OS Трикове и тънкости с Windows 10

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
10
AutoCAD
7
MS Project
3
MS PowerPoint
4
Microsoft Windows OS

Записани курсове


Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Чудесен приятел
Обучение под пара :)
Продължаваме напред
Най-интересното знание
Гуру!
Добро начало
Записани шест курса!
Експерт!
Имейл новини. Ниво 3
Професионалист!
Добър приятел
Много добър приятел
Потенциал!
Богатството на образованието
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Инвестиция в знания
Споделящ знанията си
Обучение под пара :)
Дай, за да получиш
Записани осем курса!
Записани седем курса!
Който помага на другите, помага на себе си
Продължаваме напред
Добро утро!
Най-интересното знание
Записани пет курса!
Най-мощното оръжие
Пет влизания за една седмица!
Страхотна екипна работа
Здрав напредък
Записани четири курса!
Записан втори курс!
Записани три курса!
Три влизания за една седмица
Добра екипна работа
Благодарност
Много добър приятел
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Профил със снимка
Добър приятел
Добра екипна работа
Най-мощното оръжие
Благодарност
Здрав напредък
Добро утро!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Пет влизания за една седмица!
Стабилен напредък
Доказани знания
Три влизания за една седмица
Напредък
Който се учи, той ще сполучи
Напред, напред, напред
Добро начало
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Може би е нормално да не ви излиза такава команда, защото Window e подопция на командата ZOOM. (виж видео към 1:50). За лесно и бързо аз лично я използвам в клавишната комбинация Z+Space+W+Space.
Както обещах, модифицирах мой блок в два варианта. Първият е с водещ атрибут-Мaster и един следващ-Slave. Хубавото е, че каквато стойност се запише за Master, такава се появява и за Slave...но едва *след REGEN* разбира се. Неудобното е, че атрибута, който е Master не се вижда във видимостта, в която е Slave и съответно трябва да смениш първо видимостите ако искаш да запишеш нова стойност на атрибутите. Ето линк за сваляне на файл с блока [Master-Slave](https://drive.google.com/file/d/1wJMwmgD-fTc8RW1nE88lcxTogXYEK244/view?usp=sharing) Вторият го направих, за да отстраня неудобството на предния и съответно на мен повече ми харесва. Той има 3 атрибута - един Master и 2 Slave. По един Slave за всяка различна височина на текста. Запазва се удобството от предния блок, но Master-a е достъпен за редактиране и от двете видимости и съответно може да бъде сменен по всяко време. Slave атрибутите следват промяната след Regen. Трябва да се внимава и да се пише само в Master атрибута (тук е с име ATT_VALUE) в противен случай ще изчезне "магията" на следването. Eто линк и към втория блок [Master-Slave-Slave](https://drive.google.com/file/d/13jd3JkmksMfZswdExB4RzTaVZ18_vCQ5/view?usp=sharing) Надявам се да съм дал полезна идея :)
корекция в линка :) В такъв случай възможен вариант е да се създадат 2 атрибута. Те да са с различна височина като единият да е водещ, другият - следващ (master/slave) тоест следващия ще взема автоматично стойността на водещият като това може да стане чрез insert field. Как става това е описвано вече в следната тема, която препоръчвам да се прегледа [Как да оправя с атрибут и видимост при блоковете?](https://aula.bg/question#id-123443200001) Утре ще се опитам да кача два примерни блока.
В такъв случай възможен вариант е да се създадат 2 атрибута. Те да са с различна височина като единият да е водещ, другият - следващ (master/slave) тоест следващия ще взема автоматично стойността на водещият като това може да стане чрез insert field. Как става това е описвано вече в следната тема, която препоръчвам да се прегледа [Как да оправя с атрибут и видимост при блоковете?}(https://aula.bg/question#id-123443200001) Утре ще се опитам да кача два примерни блока.
Здравейте, Йорданка. Всъщност за 3 независими атрибута с различно съдържание и име ли става въпрос или идеята е да има към всяка видимост атрибут с едно и също съдържание, но с разлина височина на текста? Като цяло комбинацията - атрибути и динамичен блок си е предизвикателство и не винаги се държи както очакваме :) Ако се знае повече конкретика съм сигурен, че ще се намери решение. Може да качите линк към файл съдържащ блока, разбира се ако това е допустим вариант.
За да се виждат линиите с различна дебелина трябва да е включена системната променила *LWDISPLAY* (LineWeight Display). За да я включите може да я изпишете в командния ред и след това да въведете "ON" или директно да кликнете с мишката на иконката (виж снимка) ![Lineweight ](https://upload.aula.bg/screenshot2092b76-ef178014.jpg)