Как съхранявате файловете си?

Продуктивност Време за всичко

облачна услуга, външен диск, NAS устройство, друго? Споделете опит какво е работило до сега за вас.

Всичко съхранявам на външен диск. Всеки месец го актуализирам.

Преди съхранявах файловете си на външен диск, правех backup-ове, което е голяма занимавка. Откакто има облачни услуги, съхранявам файловете си в облак. Там се актуализирам автоматично. Трия стари файлове и от компютъра, и от облака, когато имам време.

Имам файлове в One drive, макар и скоро не съм качвала там. В момента ползвам Google Drive и Външен диск. Относно външният диск има програма за синхронизация, всичко се копира/синхронизира за секунди ако сте правили промени в периода от предишната синхронизация или започвате от нулата, става бързо. Препоръчвам за програмата да качите всичката информация в една главна папка, и в главната папка всичко както си искате го организирате в подпапки и синхронизацията става за главната папка. Казва се FreeFileSync, безплатна е, много съм доволна – иконката е две зелени стрелкички в кръг. Може да синхронизира и към папка на лаптопа, флашка, външен диск или облачна услуга, но последното не съм го ползвала, май е на техен облак.

Важни лични неща - дублирам на външен диск. Това са снимки и някои лични файлове, както и електронната библиотека. Отделно - всичко това плюс всичко останало - работни файлове, файлове които смятам за важни и т.н. ги мятам в облака. Използвам два различни облака - на Гугъл и на Mega, като ги обединявам с Odrive. Отделно физически копия на работните служебни файлове имам да двата си компютъра - вкъщи и на работа.

На външен диск. Използвам u Google Drive.

Чрез висящи папки.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация