Може ли и има ли възможност тези съставки изброени в колоните да станат на един ред с запетя

Microsoft Excel

с каква версия на Ексел работите?

excel 97 2003

Здравейте, Eli, да, възможно е да съчетаете съставките от колоните на един ред с запетая.

В програмата Microsoft Excel, която използвате за обработка на данни в табличен формат, има възможност да съчетавате данни от различни колони на един ред с помощта на функцията CONCATENATE или по-новата функция TEXTJOIN.

Ето как можете да направите това:

  1. Използване на функцията CONCATENATE: Изберете клетката, където искате да поставите комбинирания резултат. Въведете следния синтаксис в клетката: =CONCATENATE(A1, ", ", B1, ", ", C1) (където A1, B1 и C1 са съответните клетки от колоните, които искате да комбинирате). Натиснете Enter и ще видите комбинирания резултат в избраната клетка.
  2. Използване на функцията TEXTJOIN (Excel 2016 и по-нови версии): Изберете клетката, където искате да поставите комбинирания резултат. Въведете следния синтаксис в клетката: =TEXTJOIN(", ", TRUE, A1, B1, C1) (където A1, B1 и C1 са съответните клетки от колоните, които искате да комбинирате). Натиснете Enter и ще видите комбинирания резултат в избраната клетка.

Надявам се този отговор да Ви е полезен.

Аула Ментор, предложението Ви няма да свърши работа за съжаление. TEXTJOIN не е налична във версия 2003, на която работи Eli

CONCATENATE изисква твърде много цъкане и има риск от грешка

В толкова стара версия на Ексел това е един сравнително автоматичен начин да се получи това, което се иска: картинка

Работи безотказно, но изисква допълнителна помощна колона, от която използваме само последната клетка. Обръщам внимание, че за първата клетка формулата е различна!

Много Ви благодаря! Получи се.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация