как мога да пусна координатите на работния лист?

AutoCAD Формула AutoCAD CAD/BIM Проектиране

Търся отговор на въпроса, защото съм начинаеща и описанието във вашия отговор "се намира в долната част на екрана" не ми говори нищо. Няма ницо от изброените там. Затруднява ме стъпка 1 от вашия отговор. Стъпка 2 я оправих от последващи уроци.

Здравейте, Neli, за да пуснете координатите на работния лист в AutoCAD, натиснете бутона "COORDS" в долната част на екрана.

  1. В AutoCAD, координатите на работния лист се намират в лентата за състоянието, която се намира в долната част на екрана. Лентата за състоянието е хоризонтална лента, където се показват различни информации и настройки.
  2. За да пуснете координатите, трябва да натиснете бутона "COORDS" в лентата за състоянието. Това е един от бутоните, които могат да бъдат видими в лентата за състоянието.
  • Ако не виждате бутона "COORDS", може да трябва да превъртите лентата за състоянието наляво или надясно, за да намерите бутона или да промените размерите на прозореца, за да го направите видим.
  • Бутонът "COORDS" включва или изключва показването на текущите координати на работния лист в лентата за състоянието. Когато е активиран, координатите се показват в лентата.

Ако става въпрос за командния ред. Не забравяйте, че може да бъде включен чрез "CTRL+9"

Здравейте. Вероятно Нели ползва по-нова версия. Лента на състоянията (и едновременно с това управление на въпросните състояния) би трябвало да бъде най-долната лента на интерфейса. В нея, най в дясно има иконка за настройки (популярните три чертички, или три точки). От нея се управлява какво се вижда или не в лентата за състояния. С чавка се вижда без чавка естествено не. "Coordinates" при мен е най-горе.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация