как се прави опаковка в Ilustrator  !

Adobe Illustrator

Здравейте , чудех се как се прави опаковка в програма като Ilustrator , CorelDraw ?

Здравейте, Моника, За да направите опаковка в Illustrator, трябва да създадете дизайн на опаковката като използвате различни инструменти и слоеве, и след това да го изнесете като файл, подходящ за печат или производство.

За да създадете опаковка в Adobe Illustrator, следвайте тези стъпки:

  1. Отворете нов документ: Изберете "File" > "New" (Файл > Нов) и въведете размерите на опаковката. Изберете подходяща ориентация, разделителна способност и цветова схема (CMYK за печат).

  2. Създайте формата на опаковката: Използвайте инструментите за рисуване като "Rectangle Tool" (M) (Правоъгълник) или "Pen Tool" (P) (Молив) за да създадете контурите на опаковката. Използвайте "Pathfinder" панела, за да комбинирате и редактирате формите, ако е необходимо.

  3. Добавете графични елементи и текст: Използвайте инструментите за рисуване, текст и цвят, за да добавите логото, илюстрации, текст и други графични елементи на опаковката. Употребете слоеве (Layers), за да организирате и подредите елементите.

  4. Прилагане на ефекти и стилове: Ако желаете, можете да приложите различни ефекти и стилове към графичните елементи, използвайки панелите "Appearance" (Външен вид) и "Graphic Styles" (Графични стилове).

  5. Проверете дизайна: Уверете се, че всички графични елементи са на място, текстът е коректен, и цветовете са настроени правилно за печат.

  6. Изнасяне на дизайна: За да изнесете дизайна на опаковката за печат или производство, изберете "File" > "Export" > "Export As" (Файл > Изнасяне > Изнасяне като) и изберете подходящ формат като PDF, EPS или TIFF.

За CorelDRAW, процесът е подобен, но с малки разлики в инструментите.

Доста общ е въпроса в интерес на истината. Целият курс по Illustrator, както и по CorelDraw показват тези неща. Горните стъпки са така, но има много детайли, които изискват познание на основните инструменти на софтуера, за да се получи добър краен резултат.

Препоръчвам ви да пробвате някой от курсовете - Illustrator или Corel Draw, за да придобиете цялостната представа.

Ще се радвам да пуснете в курса отделен модул за опаковка !
Мерси за информацията !


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация