Какъв е проблемът с създаването на Hyperlink.

Тайните на Excel

Здравейте, имам проблем с създаването на Hyperlink.Създадох файл съдържащ няколко sheet,един основен- съдържащ в табличен вид имената на другите sheet-ве към които искам да направя препратка.Следващите са както следва: 1-ви с основна информация която е динамична и 2-ри с пивот таблица, която е извадка от 1-ви.Проблемът е, че hyperlink работеше до момента в който създадох sheet-a с пивота. Какъв може да е проблема?

Снимки на шиитовете моля ?

Здравейте, незнам как да сложа снимка на файла, чрез Prt Scr не се получава.

А случайно да сте променяли имена на шийтове? Как е направен хиперлинкът - с фомула или с CTR+K?

Prt Scr прави снимка на екрана, в полето за писане прилагате Ctrl+V (Paste).

Дарина Иванова не се получава, това беше първото което пробвах.

Kocho, първо създавам списъка в основния sheet, след това създавам другите sheet- ове с имената от списъка. Едва тогава в основния sheet избирам на конкретният ред името и с десен бутон добавям хиперлинка, след което давам настройка в същият работен файл да ме препрати в sheet-a които ми е необходим. Резултатът е, че реално създава( оцветява) името, но не прави препратка. Същото се получава и в обратният ред: (избирам sheet, които ми е необходим и задавам да ме препрати към основния).

Не съм добавяла пивот таблица. В обикновен вид препратките работят.

Аз лично предпочитам да правя линкове с формулата Hyperlink - работи безотказно и е по-лесно да се правят промени в имената на шийтовете.

Мога да погледна файла, ако ми го пратите на kochomindev@gmail.com

Избираш клетката, където искаш да добавиш линк. Десен бутон=>Link=>Place in This Document=>избираш шиита, където ще те препрати линка и адреса на клетката в този шиит. Би следвало всичко да е Ок вече:

Продажби и материали са пивот таблици а Пресформ са различни таблици в листа за което съм създал съдържание за по лесно достигане в таблиците. В снимката съм показал как го правя.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация