Как да форматирам клетки с Conditional formatting по повече от един критерии?

Microsoft Excel Електронни таблици Тайните на Excel Excel VBA Excel Pivot & Power Pivot

Здравейте! Моля за помощ с една задача.. Съжалявам за снимката, но незнайно защо не мога да я изрежа..програмата не сработва при мен. Та, задачата е стойностите в колона D да се сравняват с тези в колона H. Ако стойността е <= на тази в H, клетката е D да се оцветява в зелено. Ако е по-висока - в червено. Освен това, ако стойността в H e 0, тази в D пак да светва в зелено (това не ми се получи). Използвала съм много прости формули, защото не мога да направя една единствена. Например ще видите в колона H има условие да се вижда, коя от двете стойности (2019 или 2020) е по-висока и към по-високата да добавя 15 %. И още едно условие е, че понякога през 2021 също има стойност. Тогава трябва клетката в колона D съвместно с тази в колона Е да изпълняват горните условия. Нямам идея дали някой въобще ще ме разбере, защото го написах много объркано. Но ще съм ви благодарна, ако ми помогнете. Има ли как всички тези условия да се опишат само с една формула? 

Не знам дали се вижда снимката..аз лично не си я виждам. А без нея няма шанс да се разбере, какво питам.

Опитайте отново да поставите снимката/ файла

Благодаря ви..не успявам..не знам защо.

Виж подробната инструкция тук: https://www.youtube.com/watch?v=6urkIz5-8Q8

Прочетох многократно инструкциите. Гледах и видеото. При мен не се получава това. След като изрежа, частта която искам да приложа като снимка и натисна дискетата, се поставя неизрязаната снимка, а първоначалния скрийншот. Освен това после, когато публикувам самия въпрос..уж със снимката..тя изчезва и реално не се вижда. И освен това, не мога да си изтрия въпроса и последно публикувах три еднакви, защото не се вижда, че са публикувани.. Коментирането и задаването на въпроси е невъзпожно за мен, практически погледнато. Изпратих ви имейл, в който съм ви показала стъпка по стъпка, какво правя и не се получава..

Теодора, проблем с поставянето на скрийншот може да се случи само ако ползваш някой стар browser или Internet Explorer. Пробвай с актуална версия на Chrome или Firefox. Ако ползваш Internet Explorer може да имаш много необясними проблеми с най-различни сайтове.

Здравей Теодора за изрязването използвам програмата Paint за заснемане на екрана като натискам бутона Print Screen за клавиатура или PrtScr за лаптоп(в случая използвам такъв). И след като я копирам мога да я изрязвам по мое желание. Тъй като на снимката която съм показал при Вас може да има разлика в зависимост какъв Windows използвате. На снимката с 1 съм отбелязал стандартното изрязване а на позиция 2 и 3 използвам мащабиране на снимката като от позиция 3 съм използвал 70 и след натискането на ОК получавам желания резултат. След това натискам бутона за изрязване позиция 1 и запаметявам в папка по избор и от там с копиране и поставяне в лентата за коментари и постигам желания резултат. Може да има и по лесен начин но за сега процедирам така защото от скоро ползвам Windows11 и друг лаптоп при който бутона Fn управлява цифровата клавиатура затова към лаптопа съм закачил и нормална клавиатура в помощ (за всеки случай) защото още не съм свикнал с тази на лаптопа.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация