Как да изчисля общия трудов стаж?

Тайните на Excel Анализи с Excel

Здравейте, искам да попитам, как мога да изчисля общ трудов стаж? Пример: Фирма 1 - 20 дена; 10 месеца; 2 години фирма 2 - 18 дена; 9 месеца; 5 години Фирма 3 - 16 дена; 11 месеца; 6 години Има ли формула с която може да се изчисли общия стаж? Благодаря предварително!

Има формула за всичко в Ексел.

А как изглеждат данните Ви в Ексел, за да дам и конкретна формула?

Вижте това, ако все още е актуално: Разбира се, ще трябва да напишете вашите данни! Лек ден и успехи!

Г-н Михайлов, знаете, че датите в Excel са числа и трябва всеки един от тези интервали от години, месеци и дни да свържете с конкретни крайни и начални дати - те нали така са и получени! Дори и да са измислени, пак ще трябва да се свържат с конкретни крайни и начални дати! Тогава ще може да приложите формулите, които предлага Excel! Както виждате по-горе, има формули, с които може да изчислите няколко интервала от крайни и начални дати, но са посочени конкретни дати, иначе няма как формулата DATEDIF(ference) или РАЗЛИКА В ДАТИТЕ като свободен превод, да сработи! Лек ден и успехи!

Мисля, че се търси нещо такова. Това може ли да помогне: Дано да свърши работа! Лек ден и успехи!

В конкретния случай - общият трудов стаж е 15 години, 7 месеца и 23 дни! Дано да е вярно! Формулите са под съответните клетки! Лек ден!

Леко подобрение: Трудовият стаж е 15 години, 7 месеца и 23 дни! Лек ден и дано да е това, което се търси и е все още актуално!

И още малко: Лек ден!

Описаният начин: може да се използва и при пресмятане на продължителност от време: Дано е полезно! Лек ден и успехи!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация