Как мога да заключа таблица?

Microsoft Excel

Здравейте, как мога да заключа таблица в excel да не се изтриват вече въведени данни, но да могат да се въвеждат от няколко човека. Работим няколко човека с тази таблица и вече се случи няколко пъти да бъдат изтрити част от данните по невнимание. но пък се налага няколко човека да въвеждаме данни.

Здравей, Велина.

Ето тук:

Заключване на една определена клетка в Excel

в тази тема от раздела трикове на Аула е показан подходи в такива моменти.

Тук:

Как да го направя, ако искам да заключа таблица?

също има една интересна тема за заключване на таблица.

Да но при нас се налага няколко човека да въвеждат данни в тази таблица. На мен ми трябва, който работи с таблицата да има възможност да въвежда данни, да вмъква редове, но да не може да ги изтрива. Трябва ми само защита от изтриване.

Идеята е вече попълнените клетки да не се пипат по никакъв начин, т.е. в клетка А15 има стойност прави всичко друго, но не изтривай клетката / реда и колоната на която е клетката, както и самата стойност в тази клетка?

Да това е идеята. Да могат да се допълват данните в таблицата от различни хора, но да не може да се изтрива вече въведено съдържание, освен от автора на таблицата.

Файлът share-нат ли е или във всеки един момент с него може да работи само един човек? Ако е share-нат, каквито и защити да сложите как ще предотвратите възможността Тошо и Гошо едновременно да пишат в един и същи ред?

А защо е необходимо няколко човека да работят в една и съща таблица? Не може ли всеки да си попълва негова си таблица и накрая да се обединяват в една?

По принцип казусът е от по-сложните и без информация какво точно правите и какво искате да постигнете можем да дадем само общи насоки.

Намерих решение. Благодаря на всички.

Супер, Велина.

Мога ли да те помоля да го споделиш, много ми е интересно кое решение проработи в твоя случай.

запис да следя :)


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация