Може ли да използвам форматиране на клетка във формула, различно от зададените в Excel?

Тайните на Excel

Здравейте, как мога да използвам клетка във формула с различен формат от зададените в Excel. Например стойността "1500м2" да е в една клетка и същата клетка да участва в някаква формула. Благодаря ви!

Предполагах, че ще е нещо подобно, но не успях да го открия. Благодаря много за отговора, помогна ми!

Изобразяването на степенния показател "повдигнат" би било възможно ако мерната единица е в съседна клетка до числото. При форматиране в стил завършващ на "m2" няма начин да се изобрази на друго ниво числото след "m".

Тази тема беше коментирана преди, а тук е показан само начин на форматиране. За изчисления е приложим начинът, показан от Вас, а именно .Вижда се резултатът при четирите аритметични действия.

Здравейте, custom format позволява в мерната единица да има superscript и числото да се използва във формула. Въвеждането е малко по-особено.Например ако искаме в клетката да се вижда 1 500 см², custom format трябва да е # ##0.00" см²"

За да получим в custom format 2 като supercript трябва да изпишем с натиснат клавиш Alt числата 0178

На картинката съм показала и други комбинации.

С благодарност към г-жа Данаилова и още няколко от мен: Резултатът се вижда в лявата колона, клавишната комбинация Alt и числата са отдясно Още веднъж благодарност! Лек ден и успехи!

Допълнение - тъй като знакът за диаметър, или т.н."фи" е преди числото, то можем да форматираме избраната клетка чрез Format Cells (по един от познатите начини) предварително и след написването на числото, то ще се форматира със знака за диаметър отпред По подразбиране броят на цифрите след десетичния знак е две, но може да ги увеличим чрез добавяне на нули, колкото е необходимо. Дано е станало ясно! Лек ден и успехи!

Резултатът Лек ден и успехи!

Тези допълнителни обяснения за създаване на собствени формати, ми харесаха много за което благодаря, определено ще ги използвам в моята рабта.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация