Въпрос към урок: Създаване на фон от курс: Photoshop Web Design

Защо не ми работи Clone tool ?

Фотошоп Fastweb
Photoshop
Фотография
Графика

CS2 е версията

А какво по-точно не работи? Провери в какъв слой "се намираш".

Ами не клонира нищо.Проверих слоя. Вероятно нещо не е наред с  програмата.

Какво ти изписва?

На мен ми се е случвало, когато имам някаква много дребна селекция и не виждам, че имам такава, да не се получава някаква промяна (не е задължително да е клониране, но би се получила само ако промяната е вътре в селекцията, а тази селекция може да е дори еднопикселова). То доста време мина от задаването на въпроса, може вече да се се справила с проблема, но все пак да споделя вероятно решение.

На мен не ми се е ,


Clone tool може да не работи по следните причини. Първо, има някъде селекция, която не се вижда. Натисни Ctrl+D, за да изключиш всички селекции. Второ, лейара, от който искаш да вземаш материал е заключен или не е активен. Провери за това дали ти е активен лейара, от който искаш да вземаш материала. Трето, може да си активирала лейар, който е прозрачен. От там инструмента не може да вземе никакъв материал, който да клонира. Четвърто, четката на инструмента може да ти е толкова малка, колкото 1 пиксел и да не виждаш реално промяна по изображението. Натискай големите скоби (лявата и дясната), за да видиш дали ще се променя окръжността на четката. Също можеш да натиснеш десен бутон върху лейара, когато ти е активен инструмента и да настроиш четката в необходимата големина.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.