Защо като отворя шаблона не ми излиза наименованието му, а документ1 - word?

MS Word
MS Office
Тайните на Word
Текстови документи

Здравей,

Няма занчение с какъв шаблон започваш работа, началния документ винаги се стартира с определно име - Document 1 (в твоя случай е Документ 1 т.к. си на български).

Какво имам предвид?

Кори и да стараш oбикновен шаблон (този запложен по подразбиране в Word), следва текущия ти отверен файл да се казва *Документ 1". Т.е. ти винаги почваш даден документ от шаблон било създаден от теб шаблон или такъв който е поподразбиране.

Шаблона (който и да е той - отнася се за всеки шаблон) съдържа в себе си информация която е по отношение на стилове, формати и текст който е структуриран по определен начин, до момента в който не си Save - нал ти имаш отворен Word с име Документ 1, ако отвориш 2,3,4 -ти документ следва да имаш - Документ 2, 3, 4.До момента в който направиш Save - тогава променяш името и реално от шаблонния файл не създадеш реален файл.

Накратко винаги стартираме с шаблон (бланката), който се отваря като нов документ - Документ 1, който реализираме (запазваме) като реален документ с разширение .docx (.doc).


Тук идва въпроса, как да процедирам, ако имам паблонен файл с текс и искам да направя промени в него ами се отваря като Документ 1 ... какво се случва как да направя допълнения, за мен най-лесния начин е правя промени, като въвеждам тескт, добавям нов стил и запазвам със Save as като друг шаблон или презаписвам върху стария такъв ако сметна че тези промени ще са окончателни и стария вариант на шаблона няма да ми е необходим (приложим) никога.


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря за отговора!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.