таблицата не се визуализира

MS Excel
Тайните на Excel

Отново проблем! Когато пейстна таблицата, тя се появява като един щрихован правоъгълник и не се променя от нищо. Командите за ole работят и ми показва оригиналния файл с open, но в чертожното поле остава само щрихован правоъгълник.

Провери дали променливата OLEHIDE е със стойността си по подразбиране - 0

Ако не стане, кажи с кои версии на AutoCAD и Excel работиш.

AutoCAD 2012 и Excel 2010. Ще пробвам. Благодаря!

Каква може да е причината тази команда OLE да я няма в контекстното ми меню? Може ли да се стартира от друго място или е въпрос на някакви допълнителни настройки?

Трябва да копираш таблицата от Excel и като я past -неш в AutoCAD и когато я маркираш тогава ще ти се покаже командата. Явно таблиците които са в урока са чрез връзка и за това не ти дава възможност за командата

Всъщност таблиците в чертежа под урока са AutoCad-ски , поради тази причина липства командата

Вграждането на Екселски таблици в Аутокад трябва да се прави много внимателно. Аутокад се натоварва с вградено копие на целия Екселски файл,

с всичките му страници и формули, независимо, че видимата част може да е
пет колони и три реда. Ако след това вградим друга част от същия файл, Аутокад се натоварва с ново копие на същия файл и така може да бъде сериозно затормозен.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.